“Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç Hatay’da”

“Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç Hatay’da”

ABONE OL
5 Ekim 2022 22:51
“Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç Hatay’da”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç’in katılımları ile çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu çerçevede; İskenderun İlçe Müftülüğüne bağlı Kemal Seher Özkan Yatılı Kur’an Kursunda Hafızlığını tamamlayan 26 hafize öğrencimiz için icazet merasimi düzenlendi. Daha sonra aynı ilçede Hayırseverimiz tarafından yaptırılan Hacı Mevlüde Karatoyuk Camii’nin açılışı yapıldı. Aynı gün öğleden sonra ise Dörtyol İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda “Peygamberimiz Cami ve İrşat” konulu halka açık konferans verildi. Konuşmasında insanımızı Medya, Moda, Marka üçlüsü adeta kıskacına almış, bu üçlü sarmalın etkisinden insanımıza; İlim, İhlas ve İrşad ile Din Görevlileri olarak hep beraber yardımcı olacağız. Pazar günü öğleden önce Antakya İlçe Müftülüğümüze bağlı Hacı Rahma İpek Camii ve 4-6 Yaş Kur’an Kursu, İbrahim Alkan 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Elif Çocuk 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızın açılışları gerçekleştirildi. Aynı gün öğleden sonra saat 14:00’de ise; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç’in katılımıyla Güngör Ottoman Palace Otelde Hatay geneli tüm personelimiz ile “Din Görevlileri Buluşması” programı gerçekleştirildi. Programa kurum müdürleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve Hatay geneli tüm din görevlileri katıldı. İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Hatay İl Müftülüğü İlahi Korosunun ilahi dinletisiyle devam etti.

BİLGİLİ: DİN GÖREVLİLERİMİZ CAMİLERLE ÖZDEŞLEŞTİ

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili; Diyanet İşleri Başkanlığımız Ekim ayının ilk haftasını 1986 yılından itibaren Camiler Haftası olarak ilan etmiş, 2003 yılından bu yana ise; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamaktadır. Zira Camilerimizi, din görevlilerimizden ayrı düşünmek mümkün değildir. Çünkü günün beş vaktinde camide bulunan, hatta vakitlerinin çoğunu camide geçiren Din Görevlilerimiz, cami ile iç içe olmuş, adeta cami ile özdeşleşmiştir. Bu sene ise; tarihlerinin yakın olması hasebiyle “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”yla “Mevlid-i Nebi Haftası”nın birlikte kutlanmasına karar verilmiş, hafta teması da; “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olarak belirlenmiştir. Daha sonra program Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç’in “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” temalı konferansı ile devam etti. Başkan Yardımcımız konuşmasında; camilerin eğitim ve ibadet yeri olduğunu, Din Görevlilerinin üstlendiği vazifenin önemini değindikten sonra, irşat faaliyetleri ile ilgili Peygamber Efendimiz (S.A.V)’ in hayatından kesitler sunarak, Peygamberi metodun, görevimize ve görev mahallimize aktarılması gerektiğini ifade etti.
Programı İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç’e çiçek takdimi ile sona erdi.

En az 10 karakter gerekli