Diyarbakır’da polis servis aracına bombalı saldırı

Diyarbakır’da polis servis aracına bombalı saldırı

ABONE OL
16 Aralık 2022 11:21
Diyarbakır’da polis servis aracına bombalı saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da göreve giden Çevik Kuvvet polislerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 8 polis memuru ve 1 şoför yaralandı.

Diyarbakır Mardin karayolu Yeşil Vadi Mahallesi Canlı Hayvan Borsası mevkisinde Çevik Kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola daha önceden park edilen bomba düzenekli otomobil patlatıldı. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan 8 polis memuru ile bir şoför ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 7 kişi ayakta tedavi sonrası taburcu edildi, 2’sinin tedavisi sürüyor.

KOMPOZE-A TİPİ PATLAYICI

Bomba imha uzmanlarının olay yerinde yaptıkları ilk incelemede, bombanın metal bir varil içinde hazırlanmış el yapımı, oto alarm düzeneğine bağlanmış tahrip gücünü artırmak için gübre ile desteklenmiş Kompoze-A tipi patlayıcı olduğu belirlendi. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “Olayı gerçekleştiren ve ona yardım eden kişi gözaltına alındı” dedi.

SOYLU: İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakır’da göreve giden polis aracımız geçerken 05.10’da park halindeki araçta patlama meydana gelmiştir. Tedbiren polis arkadaşlarımız hastaneye götürülmüşler ve ayakta tetkikleri yapılmıştır. Olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişi gözaltına alınmıştır. Geçmiş olsun.”

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Saat 05.10 sıralarında göreve giden Çevik Kuvvet minibüsüne geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmak suretiyle terör saldırısı yapılmıştır. Zırhlı polis minibüsü içerisinde bulunan 9 kişi kontrol amaçlı hastanelere sevk edilmiş olup, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Konuyla ilgili 2 kişi gözaltına alınmıştır.” Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da şunları söyledi: Diyarbakır’da polislerimizi taşıyan servis aracının yanında başka bir aracın patlaması sonucu 8 polisimiz yaralanmıştır. Görevlendirilen ambulanslarla hastanelere nakledilen yaralılarımızın genel durumları iyi. Çok geçmiş olsun.

En az 10 karakter gerekli