Dörtyol Belediye Meclisi toplandı

Dörtyol Belediye Meclisi toplandı

ABONE OL
2 Mart 2021 08:03
Dörtyol Belediye Meclisi toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dörtyol Belediye Meclisi 2021 yılı 3. Olağan Meclis Birleşimini 01 Mart 2021 Pazartesi günü Belediye Meclis Salonunda Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında yaptı.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında saat 15:00’da açılış ve yoklamayla başlayan meclis birleşimine katılmayan Yasin Taşar, Hakan Kozak, Osman Çil ve Hüseyin Can yapılan oylama ile izinli sayıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin şubat ayı içerisinde belediye tarafından yürütülen iş ve işlemlerden bahsetti ve pandemi sürecinin bir an evvel sona ermesini arzuladıklarını belirtti.
Gündemin üçüncü maddesi olarak başkanlık makamı ve meclis üyelerince gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesine geçildi.
Meclis üyeleri Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’e dayısı Hüsamettin Yıldırım’ın vefatı dolayısıyla başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra CHP gurup sözcüsü Av. Emre Arık sahil bandında baraka tarzı yapıların hızla çoğalmaya başladığına şahit olduklarını belirtti ve bu yapılara kimin izin verdiğini sordu.

Başkan Keskin engellenmeleri konusunda kesin talimatları olduğunu, zabıtanın da bu konuda titiz bir çalışma yürüttüğünü belirtti ve sahil projesi ile ilgili olarak çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
İyi Parti Meclis Üyesi Zeki Dere 1/1000 lik imar planlarında hangi aşamaya gelindiğini sordu. Başkan Keskin ilçemizde öngörülen nüfus artışına dayalı olarak Hatay Büyükşehir Belediyesinin 1/5000 lik planlamalarda yeni bir düzenlemeye gittiğini bu düzenleme tamamlanınca buna uygun olarak 1/1000 lik planların yeniden onaylanıp büyükşehre gönderileceğini belirtti.

İmar Müdürlüğü tarafından Çaylı Mahallesi 194 ada içerisindeki 15 m. lik imar yolunun kaydırılması talebi ise Meclis üyelerinin oy birliği ile İmar komisyonuna havale edildi.
Meclis gündeminin 4. maddesinde dolu boş kadro iptal ihdas talebini görüştü. İptal edilmesi ve ihdas edilmesi talep edilen kadrolar meclise okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 5. maddesindeki  Altyapı Koordinasyon Birimi Uygulama Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 6. Maddesinde ise Çevre Aydınlatması Yapım İşinde Kullanılmak Üzere İller Bankası A.Ş.’den 5.000.000  (Beşmilyon) TL tutarında kredi kullanılması talebi Plan ve Bütçe ile İmar komisyonuna meclis üyelerinin oy birliği ile havale edildi.

  1. Gündem maddesinde Numuneevler mahallesi 346 ada 7 nolu parselde bulunan trafo yerinin TEDAŞ ‘a tahsisine esas Plan ve Bütçe ile İmar komisyon raporları meclise okundu. Buna göre 1/1000 lik imar planlarının Hatay Büyükşehir Belediyesince onaylanmasının ardından planlara uygun olduğu takdirde meclis tarafından yeniden görüşülmesi oy birliğiyle karar bağlandı.
  2. gündem maddesindeki Özerli mahallesi 768 ada 2 parsel ve 769 ada 2 parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi meclis üyelerinin oy birliğiyle İmar komisyonuna gönderildi.
  3. gündem maddesinde İlçemiz sınırları içerisindeki asansörlerin periyodik ve tescil kontrollerine esas Plan Bütçe Komisyon Raporu bakanlık tarafından belirlenen fiyat tarifesi doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin alınan kararların ilçemize hayırlı olması temennisinde bulunduktan sonra 01 Nisan 2021 Perşembe günü 4. olağan birleşimi yapmak üzere meclis oturumunu sonlandırdı.

En az 10 karakter gerekli