Dr. Hambolat: Tedbiri elden bırakmayalım

Dr. Hambolat: Tedbiri elden bırakmayalım

ABONE OL
12 Ocak 2021 18:47
Dr. Hambolat: Tedbiri elden bırakmayalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da Sağlık Bakanlığı koordinesi, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın öncülüğü ve Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat’ın takım kaptanlığında koronavirüsün yayılış hızı önemli ölçüde azaltıldı. Hatay’da sürecin başından beri sıkı takibini sürdüren Hambolat, vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Hambolat, koronavirüs tamamen yok olana kadar maske, mesafe ve hijyen kurallarına ve evde kalmaya devam edilmesini tavsiye etti. Sosyal medya hesabından sık sık paylaşımlar yaparak vatandaşları uyaran Hambolat, tüm iyi sinyallere rağmen rehavete kapılmamaları konusunda vatandaşları uyardı. Sağlık çalışanlarının bu dönemde özveriyle çalıştıklarına vurgu yapan Hambolat, vatandaşların da iş yükleri önemli derecede artan sağlık çalışanlarına yardımcı olmak adına konulan kurallara sıkı sıkıya uymaları gerektiğini hatırlattı. Hatay’da tüm imkanların seferber edildiğini belirten Hambolat, güzel günlerin çok yakında olduğunu ifade etti.
HAMBOLAT, VATANDAŞLARI BİR KEZ DAHA UYARDI
Hatay’da uygulanan yasaklara vatandaşların büyük ölçüde uyduklarını, bu sayede de vaka sayısında ciddi oranda azalma meydana geldiğini aktaran Hambolat, “Hatay’a yeni PCR cihazları kazandırdık. Bu da vakaların tespitinde bize ivme kazandırdı. Bu sayede karantinayı da daha hızlı uygulamaya başladık. Tekolojik imkanların yanı sıra, vatandaşlarımız durumun ciddiyetinin farkına vararak evden çıkmadılar. Evlerinde izole olan vatandaşlarımızın birbirine bulaştırma riski de önemli oranda azalmış oldu. Toplu etkinliklerin özellikle şu günlerde yapılmaması da çok önemlidir. Vatandaşlarımızı, hassasiyetle uydukları koronavirüs kuralları dolayısıyla canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kurallara sıkı sıkıya uyulmasıyla birlikte Hatay’da ve ülkemizde koronavirüsün en kısa zamanda yok olacağını söyleyen Hambolat, tüm vatandaşlara sağlık ve sıhhat içerisinde geçirecekleri güzel bir ömür diledi.

En az 10 karakter gerekli