"Dr.Hambolat Uyarılarımız Devam Edecek"

"Dr.Hambolat Uyarılarımız Devam Edecek"

ABONE OL
4 Şubat 2021 11:03
"Dr.Hambolat Uyarılarımız Devam Edecek"
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Hataylıları rehavete kapılmamaları yönünde uyardı. Hambolat, ilimizde vakaların hafiflediğine dikkat çekerek maske-mesafe-hijyen kurallarına azami şekilde dikkat edilmesi çağrısını yineledi. Koronavirüsün can almaya devam ettiğinin altını çizen Hambolat, vatandaşlarımızın sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurguladı.
KORONAVİRÜSE KARŞI DİKKATLİ OLALIM
Hambolat yaptığı açıklamada, “Titiz çalışmalarımız, yasaklamalar ve halkımızın da kurallara sıkı sıkıya uyması sonucunda ilimiz genelinde koronavirüs vakalarında önemli derecede azalma görülüyor. Yaşlı vatandaşlarımıza yapılan aşılamalar da bu düşüşte önemli pay sahibidir. Ancak virüs dünyadan tamamen temizlenmeden eskiye dönüş mümkün olmayacaktır. Son günlerde tüm dünyada mutasyonlu virüs yayılmaya başladı. Çok şükür ki ilimizde mutasyonlu koronavirüs vakası görülmedi. Ancak gerek Covid-19, gerekse de mutasyonlu virüsün görülme ihtimaline karşın tüm vatandaşlarımızın yasaklamalara ve kurallara uymaya devam etmesi gerekmektedir” dedi.
KALABALIK YERLERDE BULUNMAKTAN KAÇINALIM
Hambolat, açıklamalarının devamında, “Tüm vatandaşlarımız kalabalık mekanlardan uzak durmalıdır. Özellikle sokak, cadde ve toplu bulunulması zorunlu olan alanlarda ise maske, hijyen ve mesafe kurallarına uymalıdır. Ellerimizi temiz tutmalıyız. Maskelerimizi de sürekli değiştirmeliyiz. Bu sayede hem sizin, hem de sevdiklerinizin sağlığı güvende olacaktır.
Koronavirüs ülkemizde çok canlar aldı. Hala almaya devam ediyor. Tüm Hataylılardan bir kez daha kurallara titizlikle uymalarını rica ediyor, daha sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle herkesi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli