Erten Elektronik
Erten Elektronik
DÜNYA YARDIM DERNEĞİ DEPREMZEDELERİN YANINDA

DÜNYA YARDIM DERNEĞİ DEPREMZEDELERİN YANINDA

ABONE OL
13 Aralık 2023 14:28
DÜNYA YARDIM DERNEĞİ DEPREMZEDELERİN YANINDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın en çok yardım yapan STK’sı olma özelliği gösteren Dünya Yardım Derneği, kış ayları öncesinde çadırda yaşan depremzede ve İhtiyaç sahiplerine 600 adet soba ve kömür dağıtımı gerçekleştirdi.

Dünya Yardım Derneği’nin çalışkan Başkanı Ömer Faruk Temel öncülüğünde gerçekleştirilen yardımlar ile ailelerin kış aylarında soğuktan korunmaları amaçlanıyor. Hayırseverlerin destekleriyle alınan soba ve kömürler belirlenen ailelere titizlik ve gizlilik içerisinde dağıtıldı. Başkan Temel, önceden belirlenen ihtiyaç sahibi 600 aileye gerçekleştirdikleri yardımların devamının da geleceğini kaydetti.

TEMEL: ÖNEMLİ OLAN EVLERİ DEĞİL KALPLERİ ISITMAKTIR

Başkan Temel, soba yardımlarıyla çadırları ısıtmaktan ziyade amaçlarının kalpleri ısıtmak olduğunu kaydetti. Gazetemize açıklamalarda bulunan Temel; “Belirlediğimiz kriterler doğrultusunda kentimizde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Maddi açıdan zor durumda olan hemşehrilerimize birçok farklı alanda destek olmaya devam ediyoruz. Bugün de 600 çadır sakini ailemize soba ve yeteri kadar kömür dağıtımı gerçekleştirdik. Tespit ettiğimiz ailelerimizle her zaman iletişim halinde olacağız ve ulaşmamız gereken ne kadar ihtiyaç sahibi varsa onlara da el uzatacağız. Gün içerisinde dışarıda durulamayacak kadar havalar soğuk. Evin içerisinde de kömür olmayınca ısınmayla ilgili ailelerimiz çok ciddi zorluklar yaşıyor. Az önce karşılaştığımız bir manzarada, henüz sobasını kurmayan ailelerimiz vardı. Maalesef evdeki eski kıyafetleri sobaya atıp yakanlar ve evindeki halıların bir kısmını yakarak çocuklarının ısınmasını sağlayan ailelerimiz vardı. Burada kış çetin geçtiği için ailelerimize kömür noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir torba kömürün bir çadırda küçücük eller ve ayakları ısıtarak için çok güzel bir farkındalık yaratacağını biliyoruz. Kömür dağıtımlarımız kış boyunca devam edecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Temel, hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür ederken, daha fazla aileye yardım ulaşması için desteklerin devam etmesini istedi.

En az 10 karakter gerekli