EĞİTİMDE DİJİTALLEŞME İÇİN HOLLANDA’DA BULUŞTULAR

EĞİTİMDE DİJİTALLEŞME İÇİN HOLLANDA’DA BULUŞTULAR

ABONE OL
23 Ocak 2023 23:38
EĞİTİMDE DİJİTALLEŞME İÇİN HOLLANDA’DA BULUŞTULAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Scoala Gimnaziala “Friedrich Schiller” okulu koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ “Think Global, Act Digital – Strong partnerships to support digital education” , “Küresel Düşün, Dijital Hareket Et, Dijital eğitimi desteklemek için güçlü ortaklıklar” isimli projenin öğretmen ve öğrenci hareketliliği toplantısı 16-20 Ocak 2023 tarihleri arasında Hollanda’nın Almere şehrinde yapıldı.


Toplantıya İtalya, Hollanda, Litvanya, Romanya ve Türkiye’den proje ortağı okullarda ve kurumlarda görev yapan öğretmen ve öğrenciler katıldı. Toplantı hakkında bilgi veren İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı Hanefi Zobar, toplantının toplam 33 katılımcı ile başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti.


ZOBAR: EN GÜZEL 3 ANİMASYONU SEÇTİK
Toplantıya İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Kadiriye Yırtıcı 3 öğrenci ile katılım sağladıklarını söyleyen Zobar, sözlerine şöyle devam etti; “Pandemi sürecinde başladığımız projemize değişik çalışmalarla devam ediyoruz. Eğitimde dijitalleşme üzerine kurgulanmış bir proje. Öğrencilerimizi bu hareketliliğe seçerken, animasyon eğitimi verdik. Ve en güzel animasyonu yapan 3 öğrencimizi seçtik. Okululumuza bu sene en yüksek puanla gelen öğrencilerimiz için de hediyemiz vardı. O öğrencilerimizden de seçim yaparak katılımcı öğrencilerimizi Hollanda hareketliliğine hazırladık. Animasyon yapan ama Hollanda’ya gelemeyen öğrencilerimizi Romanya’ya götürmeye karar verdik. Hareketliliğimiz 5 gün sürdü. 5 gün boyunca okulda dijital eğitim üzerine çalışmalar yaptık.

İtalya’dan gelen ortak okul, Scratch programı ile animasyon yapmayı gösterdiler. Litvanya’dan gelen ekip Tonytool üzerinde çalışma nasıl yapılır onların eğitimini verdi. Romanya ortağımız websitesi hazırlama ve html kullanma üzerine çalışma yaparak, kaynaştırma üzerine öğrencilerimizle eğitsel oyunlar oynadı. Hollandalı ortağımız ise İziTravel uygulaması üzerine çocuklara bilgilendirme sunumu yaptı. Manisa’dan proje çalışmalarına katılan ortak okulumuzun koordinatörü Davut Metin, kaynaştırma ve empati üzerine bir dizi etkinlikler gerçekleştirdi. Biz de İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, Powtoon ve Plotagon üzerinde değişik animasyon çalışmalarını gösterdik. Ayrıca, yeşil ekran teknolojisi kullanımı üzerine eğitim verdik. EbaTV üzerinde yapılan uzaktan eğitim videolarını izlettik. Çok verimli bir hafta geçirdik. Bu güzel program için öncelikli olarak Hollanda ekibine ve projemizin diğer ortaklarına teşekkür ediyoruz.”


YIRTICI: SIRADA ROMANYA HAREKETLİLİĞİMİZ OLACAK
Proje çalışmalarına katılarak, yapılan çalışmaları yerinde izleyen okul müdürü Kadiriye Yırtıcı, Hollanda Almera Oostvardes College Müdürü Marie-Louise van den Boogaard’e güzel bir hafta için teşekkürlerini ileterek şunları söyledi; “1 hafta boyunca Almere şehrinde bulunan Oostvardes College okulunda bir dizi etkinlikler yaptık. Okul 1800 öğrencisi bulunan şehrin en büyük okullarından birisi idi. Okulun girişinde ve içinde bizleri Türk Bayrağı ile karşılayan bir çalışma ile haftaya merhaba dedik. Okuldaki öğrenciler ve öğretmenler bizlerle çok ilgilendiler. Bizler için hazırlanmış özel bir odada etkinliklerimizi yaptık. Öğrencilerimiz ve biz bu hareketlilikten çok memnun kaldık. Boş zamanlarımızda da okul müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri ile Holllanda eğitim sistemi üzerine sohbetlerimiz oldu. Bizlere bu fırsatı sağlayan, Avrupa Komisyonuna, Romanya Ulusal Ajansına ve Türkiye Ulusal Ajansına teşekkür ediyoruz. İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, öğrencilerimizi birbirinden farklı projelerle Avrupa’nın değişik ülkelerine götürmeye devam ediyoruz. Sırada Romanya Hareketliliğimiz olacak. Yapılan her etkinlik öğrencilerimizin yaşamlarında yeni hikayeler yaratmak adına tasarlanıyor.”


YIRTICI: AMSTERDAM’IN TARİHİ YERLERİNİ GEZDİK
Hayatında ilk kez yurtdışına çıktığını belirten 9. Sınıf öğrencisi Ecesu Yırtıcı, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Think Global Act Digital için Hollanda’ya gittik. 5 ortak ülkenin öğrencileriyle tanıştık. Gitmeden önce Plotagon uygulamasından farklı konularla alakalı animasyonlarımızı hazırladık. Gittiğimizde animasyonlarımızı sunduk ve başka ülkelerin de başka programlardan nasıl animasyon yapabileceğimizi anlatmalarını dinledik. Websitesi hazırlamayı öğrendik. Anna Frank’in yaşadığı evi gezdik. Tershanelerini gördük. Dijital müzeyi gezdik. Amsterdam’ın tarihi yerlerini gezdik. Bu hareketlilik tüm arkadaşlarıma çok faydalı bilgiler sağladı.”

En az 10 karakter gerekli