Eğitimin geleceği masaya yatırıldı

Eğitimin geleceği masaya yatırıldı

ABONE OL
29 Aralık 2020 12:25
Eğitimin geleceği masaya yatırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÜÇGEN EĞİTİM DANIŞMANLIĞI Kurucusu İbrahim Bayırlıoğlu eğitim gündemine dair açıklamalarda bulundu.
Yakın gelecekte çocuklarınıza sadece akademik eğitim yetmeyecek
İyi bir eğitim, içinde bulunduğumuz çağ kadar, gelecekte çocuklarımızı, gençlerimizi nasıl bir geleceğin beklediğini ön görmeli ve buna göre yapılandırılmalıdır.
21. yüzyılda nasıl bir değer eğitimi gerekiyor?
İyi bir eğitim ve iyi bir okul, öğrencileri mutlaka insanî değerlerle donatmalıdır. Öğretmenlerin de benzer değerlerle donanmış olduğu, çocuklara ve gençlere iyi rol-modellik yaptığı bir okul iklim ve ortamı gerektirir. Öğrencilerin, yeni yüzyılda, artık narsist, bencil kişilik yapısından uzak, şefkatli, merhametli; yardımlaşmayı, sevgiyi, paylaşmayı, işbirliğini öğrenmiş, girişimci ve aktif bir etik değerler bütününe sahip olması, en büyük ihtiyaç olarak öne çıkmaktadır.
Eğitimde bütünsel gelişim için yeni bir oluşum gerekli
Son zamanlarda yukarıda sözü edilen tüm unsurları göz önünde bulundurarak, yeni çağın ihtiyaçlarına her anlamda cevap vermek üzere kurgulanan kurumlar görmeye başladık. Bunlar arasında ÜÇGEN piyasa kaygısından uzak bir şekilde yapılan özenli Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkıyor: ÜÇGEN eğitim danışmanlığında, geniş bir Ar-Ge ekibince yürütülen çalışmalar sonunda, “bütünsel eğitim sistemi” benimsenmiş ve tüm eğitim-öğretim süreçleri bu bilinçle, özgün bir şekilde kurgulanmış durumda. Aynı bilinç ve duyarlılıkla hayatı Eğitime, Eğitimi hayata taşıyan ÜÇGEN eğitim danışmalığı denince, merak, hayret ve keşif dolu bir serüven anlaşılıyor.
Tüm eğitim süreçlerinde öğrenci odakta. Öğrenciler, kendi kararlarını alabilen, kendilerine yeten, bağımsız, özgüveni yüksek ama farklılıklara saygılı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak, son derece ileri düzeyde yetişiyor.
Sınav döneminde her an ulaşabileceğiniz ve rahat rahat stresinizi atıp içinizi dökebileceğiniz bu ekip, geleceğe adım atmanızda daima yanınızda olmaya çalışacak. Birlikte sınav ve gelecek kaygısını yenmeye çalışıp, edindiğimiz tecrübeler ve hocalarımızdan öğrendiklerimizi sizlere aktararak bu dönemi sağlıklı bir şekilde yönetmeye çalışacağız.
1- ÖĞRENCİNİN ZEKA ALANININ BİLİNMESİ
Öncelikle bize başvuran adayın seçtiği alan ile doğuştan getirdiği zekâ alanları arasında fark olup olmadığını tespit etmekle işe başlarız.
2- DOĞRU HEDEF
Doğru bir çalışma, doğru bir hedef ve doğru bir program ile olur.
3- DOĞRU PROGRAM
Haftalık artış oranlarımız öğrencinin çalışabileceği maksimum ders çalışma saatine göre değişkenlik gösterir. Burada paylaşmadığımız Kendi Geliştirdiğimiz Özel Programımızla Öğrencilerimizi TYT 45 netlerden 110’a AYT 22 Netten 72 nete ulaştırdık.
4- YKS SINAVINDA SORU BİLEN YAYINLARDAN ÇALIŞMA
Program yapıldıktan sonra, programda çalışılan derslerin hangi kitaplardan çalışılacağı, hangi konu anlatım videoları izleneceği ve çözülecek soruların hangi soru bankasından çözüleceği konusu gelir ki Bence En doğru Matematik Soru Bankası Piyasada en çok satan Matematik Soru Bankası değildir: Tercih edilmesi gereken En doğru Yayın Örneğin Matematik, Fizik ya da Türkçe kitapları YKS sınavında en çok soru bilebilen yayınlardan olmalıdır. Bu konunun önemine binaen piyasanın bütün kitaplarını araştıran 3 yayınevinden bilgi alarak öğrencilerimize kitap tavsiyelerinde bulunmaktayız.
5- GÜNLÜK ANLIK TAKİP
Öğrenci ders çalışmaya başladığında her an takıldığı bir noktada size ulaşmak ister, Sorduğu soruya alacağı cevap ile mutlu olur ve çalışmasına devam eder. Öğrencisine günlük ve anlık dönüt veremeyecek kadar fazla öğrenci alan koçlar. Öğrencilerinize iyilik yapmıyorsunuz.
6- PSİKOLOJİ BİLİMİ VE MOTİVASYON
Evet psikolog değiliz ama öğrenci psikolojisi ile ilgili hala eğitimler alıyor, Hala ayda 4-5 kitap okuyoruz. Buda öğrenciyi daha iyi tanımamıza ve onu daha yükseklere taşımamıza sebep oluyor.
Sloganımız Biz Bir Aileyiz
İyi zamanlarda olduğu gibi zor zamanlarda da hemen arayıp bilgi alacağı. Netleri artmadığı ya da Okul notları düşük geldiğinde onun en yakınında olup ona en doğru yönlendirmeleri yapacak ağlayacak bir omuz aradığında ona anne şefkati verebilecek, Bir babanın tatlı sert disiplinini hissettirecek bir yakınlık içerisindeyiz. Biz ÜÇGEN Ailesiyiz.
Hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmıyor demektir. 2021, hatalarından korkmayacağınız; onlardan ders alacağınız ve başarılarınızı katlayacağınız ve en önemlisi sağlıklı bir yıl olsun. Mutlu seneler.

En az 10 karakter gerekli