“ELİKOĞLU HATAY’I ŞİİRLERLE ANLATTI”

“ELİKOĞLU HATAY’I ŞİİRLERLE ANLATTI”

ABONE OL
21 Aralık 2022 17:20
“ELİKOĞLU HATAY’I ŞİİRLERLE ANLATTI”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da yakından tanınan ve sevilen Basın İlan Kurumu personeli Özer Elikoğlu, “Mumyalanmış Yürek” isimli ilk şiir kitabında Hatay’ı şiirlerle anlatarak beğeni topladı.

Özer Elikoğlu, çeşitli zaman dilimlerinde iş amaçlı bulunduğu Hatay’da gözlemlediklerini kitabın altıncı sayfasında yer alan “Avuçiçi” başlıklı ikinci şiirinde anlattı. Şair bu şiirinde, Antakya’nın Kurtuluş Caddesi’nin dünyada aydınlatılan ilk cadde olmasına, mozaik yapısına, Müslümanlığın yanı sıra diğer semavi dinlerin de evi olmasına vurgu yapmış. Asi, Hatay Cumhuriyeti devleti, Türkiye Cumhuriyetine bağlanma, Halep ve son yıllarda sınırında meydana gelen olaylar şiire konu edilmiş. Ağırlıklı bölümünü aşk konulu şiirlerin oluşturduğu kitapta, kişinin hayata dair muhasebesini konu alan şiirler de bulunuyor. Bunun yanı sıra toplumsal ahvalimizi ironik şekilde yansıtan birkaç şiire daha yer verilmiş.

HATAY’DAN ETKİLENMEMEK MÜMKÜN DEĞİL 

“Avuçiçi adlı şiirini size yazdıran neydi?” şeklindeki sorumuza, “Hatay, kelimenin tam anlamıyla kadim bir şehir. Birçok defa geldim ve her gelişimde biraz daha etkilendim. Antakya’nın sokakları bir kültür deryası. Etkilenmemek mümkün değil. Bu şehir geçmişiyle, geleceğiyle çok önemli bir memleket. Hepimizin el üstünde tutması gerek” diye yanıt verdi.

KİTAP ÇOK SAYIDA NOKTADA SATIŞTA

Hayâl Yayınları tarafından 6 Aralık’ta satışa sunulan kitap; kırmızı kedi, idefix, kitap yurdu, D&R, hepsi burada, pandora, kitapaloku, kitapmatik, bkmkitap gibi internet sitelerinde satışa sunuldu. Kitap aynı zamanda yayınevinden de temin edilebilecek.

En az 10 karakter gerekli