EMEKLİ PERSONEL MAHKEMEYE VERİNCE HBB’DEN İKİNCİ KEZ ÖDEME GELDİ!

EMEKLİ PERSONEL MAHKEMEYE VERİNCE HBB’DEN İKİNCİ KEZ ÖDEME GELDİ!

ABONE OL
6 Haziran 2023 11:45
EMEKLİ PERSONEL MAHKEMEYE VERİNCE HBB’DEN İKİNCİ KEZ ÖDEME GELDİ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da, emeklilik hakları geldiği için ayrılan 70’in üzerinde personel, hakları olan “emekli tazminatları” ödenmeyince durumu mahkemeye taşıdı. Hadiseyi mahkemeye taşıma sürecinde personele 3’te 1 ödeme yapan Hatay Büyükşehir Belediyesi, mahkeme sürecinde ise ikinci kez ödeme yaptı.

PARA YOK DENDİ MAHKEME SÜRECİNE GİRİLİNCE ÖDEMELERİN BÜYÜK BİR KISMI YAPILDI

Depremlerin ardından evleri yıkılan ve birçoğu şehre geri dönemeyen belediye personellerinden bazıları emeklilik hakları olduğu için emekliliğe ayrıldı.

70’in üzerinde personel emeklilik sonrası hakları olan “emeklilik tazminatları” için belediyeye başvurdu. Emekli personele, “Belediye kasasında para yok” yanıtını veren belediye yetkilileri, depremzede personelin mağduriyetine mağduriyet ekledi. Yaklaşık 3 ay boyunca belediyeden haber bekleyen emekli personel, belediyeden sonuç alamayınca durumu mahkemeye taşıdı. Sürecin mahkemeye gittiğini öğrenen Hatay Büyükşehir Belediyesi, emekli personele haklarının 3’te 1’ini ödedi. Emekli personelin mahkemeden çekilmesini bekleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi, personel geri adım atmayınca ikinci kez ödeme yaptı. Nitekim hakları olan paranın tamamının bir an önce yatırılması gerektiğini savunan emekli personeller, “Biz durumu mahkemeye taşımayasaydık ne olacaktı? 3 ay boyunca bekledik, adeta bizimle dalga geçildi. Para yok, çadır verelim bile dediler. En sonunda haklı olarak bizde süreci mahkemeye taşıdık. Mahkeme başvuru sürecinde, belediyenin bir şekilde haberi oldu ve mahkemeye gitmeyelim diye paranın 3’te biri hesabımıza yatırıldı. Fakat vazgeçmedik, çünkü biliyoruz hakkımızı aramazsak o geri kalan para da gelmeyecekti. Bizde mahkemeye başvurduk ardından da medya organlarına durumu bildirdik. Fakat susmamız ve mahkemeyi geri çekmemiz için bize ikinci kez para yatırıldı. Yine de hakkımız olan paranın tamamını alana kadar mahkeme sürecinden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştular.

ONLARCA YARDIM NEREYE GİTTİ?

Yaşanan büyük yıkımın ardından neredeyse dünyanın birçok yerinden Türkiye Cumhuriyeti’ne yardım yağarken, Hatay Büyükşehir Belediyesi de ciddi boyutta yardımlar aldı. Neredeyse belediyecilik hizmetlerinin hiç yapılmadığı şehirde, yerli ve yabancı kaynaklardan alınan yardımların nereye gittiği ise merak konusu oldu.

En az 10 karakter gerekli