“Emine Şeval Bahadır AK Parti’den aday adayı”

“Emine Şeval Bahadır AK Parti’den aday adayı”

ABONE OL
24 Mart 2023 11:57
“Emine Şeval Bahadır AK Parti’den aday adayı”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da AK Parti’ye gönül veren kadınlardan olan Emine Şeval Bahadır 28. dönemde milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Gençliğini deneyimi ile harmanlayarak aday adaylığına başvuru yapan Bahadır, çok sayıda kentte ve ülkede başarılı çalışmalarıyla adından takdirle söz ettirmeyi başardı. Hatay’ın yeniden inşası sürecinde deneyimi ile mimari alanda söz sahibi olmayı hedefleyen Bahadır, genç millletvekili olarak TBMM’de gençleri temsil etmeyi amaçlıyor.

“BU DAVAYA HİZMET ETMEK BÜYÜK MUTLULUK”

Bahadır, aday adaylığı süreciyle ilgili yaptığı açıklamada; “Yıllardır AK Parti’ye hizmet vermiş bir ailenin ferdiyim. Ben de AK Parti’nin aktif bir üyesi olarak heyecanla, şevkle hizmet vermek için aday adaylığı başvurusunda bulundum. Gençlerin siyasette yer alması Cumhurbaşkanımızın çok değer verdiği bir husus. 21 Ocak 2017’de TBMM’de yoğun mücadele verilerek Anayasa değişikliği yapıldı ve seçilme yaşı 18’e indirildi. Gençlerin ve kadınların siyasette yer almasına çok ehemmiyet veren ve parlamentoda en fazla genç ve kadın milletvekili olması yönünde aday belirleyen bir siyasi partinin mensubu olmak bize mutluluk veriyor” dedi.

“GENÇ SEÇMENİN SESİNİ DUYURMAYA HAZIRIM”

Genç milletvekili aday adayı açıklamasının devamında; “Türki̇ye’de etki̇n bi̇r genç nufüs var, umut vaad eden ve vi̇zyonlarını ortaya koyan bu nüfusa hi̇tap etmek, si̇yaseti bi̇r araç deği̇l bi̇r amaç olarak kullanmak i̇çi̇n genç bi̇r kadın olarak yeni̇ projelerle, görüş ve vi̇zyonumla seçmen karşısına çıkmaya ve genç seçmeni̇n sesi̇ni̇ duyurmaya hazırım. Başta depremde yok olup gi̇den memleketim Hatay’a, kültürüme, tari̇hi̇me ve sonrasında ülkemi̇n atan her kalbi̇ne dokunmak i̇çi̇n mecli̇ste gençleri̇n ve kadınların sesi̇ olmak i̇çi̇n AK Parti Hatay mi̇lletveki̇li̇ aday adayıyım.

EMİNE ŞEVVAL BAHADIR KİMDİR?

Emi̇ne Şeval Bahadır 05.05.1994 Hatay/Reyhanlı doğumlu. Ai̇leni̇n tek çocuğu, i̇lk ve orta öğretimi Reyhanlı’da, li̇se eği̇ti̇mi̇ni i̇se Antakya Hüseyi̇n Özbuğday Anadolu Li̇sesi̇’nde tamamladı. 2012-2018 yılında Ankara Atılım Üni̇versi̇tesi̇’nde Güzel Sanatlar ve Mimarlik fakültesi̇nde okurken aynı zamanda Kayalar İnşaat Orman Genel Müdürlüğü projesi̇ ve Fazlıoğlu & İki derece mi̇marlik ofisinde kısa süreli̇ meslek i̇crasında ve deneyimlerde 2018’de mi̇marlik fakültesi̇nden mezun olup aynı yıl i̇çeri̇si̇nde Ankara Alpkon proje ofi̇si̇nde çalışmaya başladı. Türki̇ye Jokey Kulübü (TJK), Akkuyu Nükleer Santrali̇ Projesi̇, İBB katı atık yakma ve enerji̇ üretim tesi̇si̇, Atılım Üni̇versi̇tesi̇ tip ve sağlık bi̇li̇mleri̇ fakültesi̇ v.b. büyük projelerde yer alarak 2021 yılına kadar proje ofi̇si̇nde başarılı bi̇r şeki̇lde mi̇marlık mesleği̇ni i̇cra etti. 2021 yılında Hatay Antakya’da Ağakızı mi̇marlık ofi̇si̇ni̇ kurdu. Hatay, Ankara, İstanbul, Kırklareli̇, Samsun, Kütahya, Kırşehi̇r gi̇bi̇ bi̇rçok i̇li̇mi̇ze ve İsveç gibi yurt dışına mi̇marlık hi̇zmeti verdi̇. Gazi̇ Hastanesi̇ Onkoloji̇ bi̇nası, Etimaden ki̇reç üreti̇m merkezi̇, Kırıkhan Koruma Klor Fabri̇kası, Zen pırlanta bayi̇si̇, bi̇rçok özel vi̇lla projeleri̇, Showroom projeleri̇ ve farklı mekansal özelli̇klere sahi̇p devasa projelerde yer aldı. Şu anda şahsi̇ mi̇marlik ofi̇si̇ ile fali̇yetleri̇ne devam ediyor. Ege Üni̇versi̇tesi̇ Eczacılık Fakültesi̇ mezunu olan annesi aynı zamanda AK Parti İl Kadın kollarında uzun yıllar başkan yardımcılığı yaptı. Babası Reyhanlı’da Nuri̇-Fili̇z Bahadır 3 nolu sağlık ocağı ve SGK’ya bi̇na bağışında bulunup, aynı zamanda Reyhanlı’ya 75 yataklı Sevgi̇ Hastanesi̇ yaptı. Bu zamana kadar gerek partiye gerekse memlekete faydalı i̇şlerde bulunmuşlardır. Öte yandan AK Parti kurucularından olan bi̇ri̇nci̇ derece akrabaları ve ai̇le dostları sayesi̇nde çocukluk yaşlarından beri̇ AK Parti i̇çeri̇si̇nde büyüyen bi̇r bi̇rey olarak bugüne kadar mesleği̇ ve vi̇zyonu i̇çi̇n emek harcayıp ülkeye faydalı bi̇r bi̇rey olmak i̇çi̇n çalıştı. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru fi̇ki̇rler i̇le si̇yasi̇ fali̇yetlere tam olarak hazır olduğunu düşündüğü i̇çi̇n i̇lk adımını mi̇lletveki̇li̇ aday adayı olarak bu yola çıktı.

En az 10 karakter gerekli