Emniyet yılbaşı öncesinde alarma geçti

Emniyet yılbaşı öncesinde alarma geçti

ABONE OL
29 Aralık 2022 22:25
Emniyet yılbaşı öncesinde alarma geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Emniyet Müdürlüğü tarafından kent genelinde eş zamanlı yapılan Piroteknik Maddeler uygulaması kapsamında; 746 işyeri denetlendi.
4 işyerine idari işlem yapıldı. Uygulama kapsamında toplam 2 bin 324 TL cezai yaptırım uygulandı. Yapılan aramalarda; 1682 adet torpil, 500 adet kız kovalayan, 76 adet cat pat, 57 adet sis bombası, 52 adet havai fişek, 47 adet silindir/dumansız volkan, 32 adet at patlat, 5 adet maytap ve 5 adet oyuncak tabanca ele geçirildi.
VALİLİK KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
Hatay Valiliği de geçtiğimiz günlerde yeni yıl öncesi havai ve işaret fişekleri başta olmak üzere patlayıcı maddelerin kullanımının yasaklandığını duyurmuştu. Yeni yılın yaklaşmasıyla patlayıcı madde kullanımının başladığına dikkat çeken vatandaşlar denetimlerin sıklaştırılmasını istedi.
İl Merkezinde, halkın yoğun olarak bulunduğu cadde ve alanlarda, halkın huzur ve güveninin temini, mal ve can emniyetinin sağlanması, ilimizi ziyaret eden turistlerde ve vatandaşlarda korku ve panik ortamının oluşmaması, hastanelerde yatan hastaların rahatsız olmaması, eğitim kurumlarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretiminin engellenmemesi için Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Harbiye Caddesi, Kemalpaşa Caddesi, Uzun Çarşı, Fatih Caddesi, Ayşe Fitnat Hanım Caddesi, Gündüz Caddesi, İnönü Caddesi, İstiklal Caddesi, Vilayet Caddesi, Şükrü Balcı Caddesi, Saray Caddesi, Hürriyet Caddesi, Silahlı Kuvvetler Caddesi, M. Kafadar Caddesi ile Parklar, Semt Pazarları, Kamu Kurum ve Kuruluşları yakınında (özel hastaneler ve özel eğitim kurumları dahil) oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeler ile Şenlik ve İşaret Fişeklerinin kullanımı yasaklandı.
İZİNSİZ SATIŞ YAPMAK YASAK!
Buna göre, patlayıcı maddeleri bulunduran kişilere bu maddeleri nereden aldığı sorulacak, elde edilen piroteknik maddeler, satış yapmaya yetkili işyerine iade edilecek. Satış yapan işyerinin satış izin belgesinin bulunmaması halinde ise ilgili ekipler işyeri sahibi hakkında izinsiz patlayıcı madde satışı yapmaktan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

En az 10 karakter gerekli