ERDEM: PANDEMİ, OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİNİ ARTTIRDI

ERDEM: PANDEMİ, OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİNİ ARTTIRDI

ABONE OL
18 Mayıs 2021 10:29
ERDEM: PANDEMİ, OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİNİ ARTTIRDI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Özel Anaokulları ve Kreşler Derneği Başkanı Levent Erdem, özellikle pandemi döneminde okul öncesi eğitimin daha önemli hale geldiğinin görüldüğünü belirtti.


Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Erdem, “Bilindiği üzere 0-6 yaş arasında eğitim veren Aile ve sosyal Hizmetleri bakanlığına bağlı Kreş ve Gündüz Bakım evleri ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan ve 3-6 yaş arası eğitim veren anaokulları diğer sektörlere nazaran daha çok tedbir ve özenle nerdeyse pandemi boyunca faaliyetlerine devam ettiler. ve hala kesintisiz devam etmektedirler. Kurumlarda alınan olağanüstü tedbirler vesilesi ile pandemi için gerekli koşullar oluşturularak bu alanda nerdeyse yok denecek kadar az sayıda vaka meydana gelmiştir. diğer iller de ki derneklerle ortaklaşa Türkiye geneli yaklaşık 500 okulöncesi eğitim kurumundan bu konu ile alakalı bilgi toplamaya gidilerek elde edilen veriye göre bir okulöncesi kurumunda covid-19 vakanın görülme durumu kurum başına ortalama ayda 1,28 olarak gerçekleşmiştir. Kurumlarımız, Velilerin hassas davranmasıyla okulların da bakanlıkların talimatlarını harfiyen yerine getirerek sağlıklı bir okulöncesi eğitim vermişlerdir. Bu dönem ebeveynleri okul öncesi eğitim kurumlarının parklardan, alışveriş merkezlerinden, marketlerden çok daha güvenli ve en üst seviyede önlemler aldıklarını bilinmelidir.
ÇOCUKLAR GELİŞİM İÇİN BİRBİRLERİNE İHTİYAÇ DUYMAKTADIR
Sağlıklı bir eğitim ortamı yanında çocukların asıl ihtiyacı olan eğitimin ev ortamında verilmesinin nerdeyse imkansız hal aldığı ve Okul öncesi eğitim kurumları çocukların sosyal gelişimleri için hayati bir önem taşıdığı ortaya çıkmıştır. İlgili tüm talimatları uygulaması sağlık olarak önemli bir etkendir. Ancak pandemi döneminde kuşkusuz ki en derinden etkilenen kesimlerden biri okul öncesi dönem çocuklarıdır. Bu dönem çocukları gelişimlerinin en kritik zamanlarından geçmekteler ve bu dönemde çocuklar en çok akranlarına ihtiyaç duymaktadırlar. Bu dönemdeki çocuklarda sosyal gelişimin yanında duygusal gelişim ve dil gelişimini olumlu yönde etkileyebilecek akran öğrenimi ön plandadır ebeveynler çocuklarına evde destek ile bilişsel gelişim içerecek uygulamalarda bulunsalar da sosyal ve duygusal gelişim gibi bir çok gelişim için çocuklar birbirlerine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu da okulöncesi eğitim kurumlarında mümkündür. Sonuç olarak velilerimiz gönülleri rahat olacak şekilde bilmeliler ki okulöncesi eğitim kurumları verilen talimatlar doğrultusunda hareket ederek çocukların gelişimi için gerekli tüm koşulları sağlıklı bir ortamda sunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli