Erten Elektronik
Erten Elektronik
ERDOĞAN’DAN HATAY’A 14,1 MİLYAR HİBE

ERDOĞAN’DAN HATAY’A 14,1 MİLYAR HİBE

ABONE OL
29 Mayıs 2024 20:46
ERDOĞAN’DAN HATAY’A 14,1 MİLYAR HİBE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’a 14,1 milyar TL hibe vereceğini söyledi.

Başkan Öntürk, deprem sonrası il merkezinde zarar gören kanalizasyon giderinin 14,1 milyar TL tuttuğunu ve bu miktarın Cumhurbaşkanı tarafından hibe edileceğini açıkladı. Başkan Öntürk, HATSU’nun ayda 229 milyon zarar eden bir kurum olduğunu bu bütçeyle bu işi yapamayacağını belirtip yerel yönetimle hükümetin entegre şekilde çalışarak ancak bu yükün altından kalkabileceklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesinin araç kirasına ödediği bedelin 84 milyon TL olduğunu, en az bu kadar daha araca ihtiyaçları olduğunu iki ay sonra bitecek olan kiralık araç sözleşme bedelinin güncel fiyatlarla ve ihtiyaç duydukları araçları da dahil ettiklerinde 289 milyon TL gibi bir kira bedeli ortaya çıkacağını vurgulayan Başkan Öntürk, dört yıl vadeli kredi ile araçları satın almak için çalışma başlattıklarını ve bu araçların milletin malı olarak hizmet vereceğini belirterek “İnşallah, bunun müjdesini en kısa sürede vereceğiz” dedi.

ALTYAPI SORUNU KIŞ GELMEDEN ÇÖZÜLECEK

Cumhurbaşkanı’nın yapacağı hibeyi duyan vatandaşlar ise, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz. Hatay’ın ayağa kalkması için bu desteklere acil ihtiyacı var. Görüyorsunuz her yağışta zarar gören alt yapı yüzünden yollar ve caddeler âdeta göle dönüyor. Bu durumun kış mevsimi gelmeden çözülmesi şart. Bunun için gerekli olan bir bütçe de verileceğine göre alt yapının düzelmesi yakındır. Umuyoruz ki bir sonraki kış mevsiminde göle dönen cadde ve sokaklar görmeyiz” dediler.

En az 10 karakter gerekli