Esnafa hibe destek başvuruları başladı

Esnafa hibe destek başvuruları başladı

ABONE OL
26 Mayıs 2021 10:39
Esnafa hibe destek başvuruları başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, devlet tarafından esnaflara yönelik olarak verilecek 3-5 Bin TL’lik desteklerin başvuru sürecinin bugün başladığını bildirdi. Başkan Teksöz, destek almaya haiz olan işletmeleri duyurarak destekten yararlanmak isteyen vatandaşların bir an önce e-devlet üzerinden başvuruda bulunmalarını istedi.

Başkan Teksöz, konuyla ilgili açıklamasında, “Esnafa yönelik hibe desteği başvuruları, kimlik numaralarına göre başladı. TC kimlik numarasına göre vatandaşlar başvuru yapabilecek. Esnafa yönelik hibe desteği başvuruları başladı. 23 Haziran 2021 Çarşamba günü 23:59’a kadar devam edecek olan başvurular, TC kimlik numarasına göre alınıyor. Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC kimlik numarasının son hanesine göre aşağıdaki gibi başvuru alınacak:

0 olan vatandaşlar 25 Mayıs 2021 Salı günü,
2 olan vatandaşlar 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü,
4 olan vatandaşlar 27 Mayıs 2021 Perşembe günü,
6 olan vatandaşlar 28 Mayıs 2021 Cuma günü,
8 olan vatandaşlar 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü,

30 Mayıs – 23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm vatandaşlar.

Salgın nedeniyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnafa karşılıksız toplam 4 milyar 622 milyon liralık destek sağlanacak. 1 ay sürecek başvurular, e-Devlet (giris.turkiye. gov.tr) üzerinden meslek kodlarına göre yapılacak. Başvuru adımlarını izlemekte zorlananlar, esnaf odalarından yardım alabilir. Başvuruların uygun bulunması halinde ilgilinin banka hesabına destek ödemesi gerçekleştirilecek.

5 BİN LİRA ALACAKLAR

Hibe desteğinden, 17 Mayıs 2021 tarihinden (bu tarih dahil) önce Gelir Vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler, esas faaliyet konuları üzerinden faydalanacak. Hibe; bir defaya mahsus verilmek üzere 2 ayrı grup için 5 bin lira ve 3 bin lira olacak. 5 bin lira verilecek birinci grupta; kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul ve personel servisi, düğün salonu, öğrenci yurdu, kantin, kırtasiye, internet kafe, hamam ve lunaparklar gibi yerler bulunuyor.

3 BİN LİRA VERİLECEK

3 bin lira verilecek ikinci grupta; bakım, onarım, tamirat ve kaporta işleriyle uğraşan, seyyar satıcı, sıhhi tesisatçı, hırdavatçı, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcısı, camcı, çilingir, bakırcı, kalaycı, ayakkabıcı, konfeksiyoncu, tuhafiyeci, züccaciyeci ve kurs işletmeleri var. Ayrıca daha önce destekten faydalanan lokanta, pastane, dondurmacı, terzi, berber, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcılar da bu gruba dahil. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanan benzer nitelikteki desteklerden faydalanılması, bu destek programından faydalanılmasına engel teşkil etmeyecek” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli