EXPO GASTRONOMİ AKADEMİSİ’NDE KORE MUTFAĞI

EXPO GASTRONOMİ AKADEMİSİ’NDE KORE MUTFAĞI

ABONE OL
23 Mayıs 2022 13:25
EXPO GASTRONOMİ AKADEMİSİ’NDE KORE MUTFAĞI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EXPO’21 Hatay Gastronomi Akademisi’nde bu hafta Kore mutfağının en sevilen yemekleri öğretildi.

Her hafta sonu farklı ülkelerin ve kültürlerin lezzetlerini Şef Esat Özata eşliğinde öğrenme imkânı sunan Gastronomi Akademisi büyük ilgi görüyor.

Cumartesi günü katılımcılara Türk mutfağının vazgeçilmezi pide ve İtalyan mutfağından tekniklerle pizza yapımını öğreten Özata, pazar günü ise Kore mutfağının en güzel yemekleri Bibimbab, Bulgogi, Japchae ve Tteokbokki yapımını öğretti.

18 kişilik gruba eğitim sonunda katılım belgelerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş verdi.  Yemek yapılırken mutfağı ziyaret eden Savaş, katılımcılarla sohbet ederek yemeklerini tattı.

Anne ve çocukları, evli ve nişanlı çiftler, kardeşler ve arkadaşlar olarak ikili gruplar halinde gelen katılımcılar, hem yemek yapmayı öğrendi hem de birlikte keyifli anlar yaşadı. Çok eğlendiklerini söyleyen katılımcılar Japon, Meksika, Çin, Hindistan gibi ülkelerin yemeklerini de çok merak ettiklerini ve Gastronomi Akademisi’ni yakından takip edeceklerini söyledi.

İskenderun, Hassa, Reyhanlı ve Samandağ’dan bu organizasyon için EXPO’ya gelen konuklar, Şef Özata’nın kendileriyle yakından ilgilendiğini ve yemeklerin her aşamasını takip ettiğini, bu şekilde en zor yemeği bile çok kolay yaptıklarını dile getirdi.

Her katılımcıya özel mutfak istasyonları ve gereçler sunan Akademi’de yemeklerin özelliklerine göre Gochujang (Acı Kore Salçası), pirinç makarnası, pirinç keki gibi özel malzemeler de temin ediliyor. Sonraki hafta İtalyan ve yine Kore yemekleri yapılacak.

En az 10 karakter gerekli