EYT’de mutabakat sağlandı

EYT’de mutabakat sağlandı

ABONE OL
1 Aralık 2022 15:24
EYT’de mutabakat sağlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TİSK Başkanı Burak Akkol, EYT’de mutabakatın sağlandığını ifade etti.

Akkol emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi ve asgari ücret 2023 için önemli açıklamalarda bulundu. Gerek asgari ücret gerek çalışma hayatını ilgilendiren kanun ve düzenlemede çalışanların beklentisini öncelik belirlediklerini ifade eden Akkol, “Çalışma arkadaşlarımızın refahının, iş sağlığının iş verenler için ne kadar önemli olduğunu ısrarlı şekilde anlatıyoruz” dedi.

“EYT İÇİN KAPSAMLI ÇALIŞMAYI BAKANIMIZA SUNDUK”

Akkol, “İşletmelerin büyümesi önemli. EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var. İşverenlerin beklentileriyle ilgili kapsamlı çalışmayı bakanımıza sunduk” diye konuştu.

EMEKLİ-ÇALIŞAN PRİM FARKI GİDERİLECEK

Emekli olup çalışmaya devam edeceklerin işverene maliyetinin arttığını ifade eden Akkol, “Yüzde 80’in üzerinde iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda devam etmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Emeklilerle normal çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin az evvel bizle paylaştı.

KIDEM TAZMİNATI KREDİ DESTEĞİ

Akkol, “Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız Kredi Garanti Fonu’ndan (KGF) uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini de verdi. Üçüncü konu kritik sektörlerde yüzlerce kişinin emekli olması durumunda sorunlar oluyor. Ülke olarak çalışma arkadaşlarımızı mağdur etmeden planlama dahilinde emeklilikleri organize ediyor olmamız gerekiyor.” dedi.

“ASGARİ ÜCRET İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

Asgari ücretle ilgili konuşan Akkol, “Ortak mutabakat devam etmeli. İşçi tarafını memnun olduğu, işverenleri koruyan dengeli bir ücret için elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

En az 10 karakter gerekli