Erten Elektronik
Erten Elektronik
FIRSATÇILAR ŞİMDİ DE BETON VE ÇİMENTO ÜRÜNLERİNE EL ATTI!

FIRSATÇILAR ŞİMDİ DE BETON VE ÇİMENTO ÜRÜNLERİNE EL ATTI!

ABONE OL
31 Ekim 2023 08:55
FIRSATÇILAR ŞİMDİ DE BETON VE ÇİMENTO ÜRÜNLERİNE EL ATTI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat deprem felaketinde en fazla can ve mal kaybının olduğu şehrimizde enkazların kalkmaya başlamasıyla ve inşaatların artmasıyla fırsatçılara da gün doğmuş oldu.

Yerinde dönüşüm projesinden faydalanıp yıkılan yuvalarını tekrar yapmak için var gücüyle çalışan depremzedeler, çimento ve hazır beton sektöründe yaşanan fahiş fiyat artışlarına isyan ettiler. Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanı Ömer Bolat da konuyla ilgili olarak deprem bölgesindeki hazır beton satan firmalar için, “Rekabet edip fiyatları düşüreceklerine, tam tersine birlikte karar alıp fiyat yükseltme çabalarını görüyoruz” tespitini dile getirmişti.

DEPREMZEDELER SESLERİNİ DUYURMAK İSTİYOR

Seslerini duyurmak isteyen depremzedeler, yapılan bu uygulamaya isyan ederek, Türkiye’nin birçok ilinde fiyatların Hatay’a göre daha uygun olduğunu ve yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istediklerini söyleyerek; “Bizler Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremde en ağır hasarı almış olan Hataylı depremzedeler olarak devlet büyüklerimizden bir ricamız var. Lütfen sesimize kulak versinler. Yaşamış olduğumuz ağır yıkımın ardından enkazların büyük bölümü kaldırılmış durumda. Devletimizden Allah razı olsun. Bizlerin mağdur olmaması için yerinde dönüşüm projesi başlattı ve bizler de devletimize güvenerek bu projeye başvurularımızı yaptık. Ancak bu sefer de şöyle bir durum ile karşı karşıya kalıyoruz. Yerinde dönüşüm yapmak isteyen biz depremzedeler çok ağır inşaat maliyetleri ile karşılaşıyoruz. Burada betonun metreküpü 2800 TL iken diğer illerde 1500 TL 1.300 TL 1.400 gibi rakamlar söz konusu. Arada ciddi farklar olmaktadır. Bu bir fırsatçılık değil de nedir? Deprem bölgesinde daha uygun olması gereken betonun metreküpü ve inşaat malzemeleri diğer illerden çok çok daha yüksek bir fiyata satılmaktadır. Bu da zaten her şeyini kaybetmiş ve mağdur olmuş depremzedeleri daha da mağdur etmektedir. Devletimizin bu konuda bizleri mağdur etmeyeceğine ve gerekeni yapacağına inancımız tamdır. Hataylıların sesini duyun artık. Böylesi fırsatçıların tespit edilip gerekenin yapılmasını talep ediyoruz” dediler.

En az 10 karakter gerekli