FUAR ALANININ SATIŞINA YÜRÜTME DURDURMA KARARI!

FUAR ALANININ SATIŞINA YÜRÜTME DURDURMA KARARI!

ABONE OL
8 Eylül 2021 10:52
FUAR ALANININ SATIŞINA YÜRÜTME DURDURMA KARARI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Ramazan Alpaslan Beyzade Fm Tv’de Ali Rıza Tütüncüoğlu’nun sunduğu “Tarihçi Gözüyle Gündem”  programına konuk oldu.

Son günlerde tartışılan fuar alanının satışıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Av. Alpaslan, Vakıflar İşhanı’nın  Büyükşehir’e  verilmesi, fuar alanın da Vakıflar İşhanı’na devredilmesinin mecliste çalışmaları yapılırken satıldı! Meclis iradesi hükümsüz kılındı. Satış işlemi hukuka uygun olmadığı için dava açtık. Şu an idare mahkeme yürütme durdurma kararı verdi. Beklentimiz satışın iptali doğrultusunda. Nihai kararı hep beraber bekliyoruz” dedi.

Şuan söz konusu fuar alanı olarak bildiğimiz taşınmaz, geçtiğimiz ayki meclis toplantısında Vakıflar İşhanı’nın  Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi tarafından devrinin alınması için trampa işlemine konu edildi.  Yani, Vakıflar İşhanı’nın  Büyükşehir’e  verilmesi, fuar alanında Vakıflar İşhanı’na devredilmesinin altyapısı çalışmalarını yapıyor şu an komisyonda arkadaşlarımız. Bunun hazırlığı varken burası satıldı. Yani bir nevi büyükşehir idaresi burayı satarak meclis iradesini hükümsüz kılmış oldu. Meclis iradesini ortadan kaldırmış oldu. Şu an meclisin ilgili komisyonlarının bu konuyla alakalı yapmış olduğu bir çalışma varken buranın satışını gerçekleştirdi.

Biz bu gerekçelerle yapılan satış işleminin doğru olmadığını, bu satış işleminin hukuka aykırı olduğunu dilekçemizde belirtip davamızı açtık. Nitekim Hatay İkinci İdare Mahkemesi tarafından da şu an için yürütme durdurma kararı verildi. Tabi idarenin savunmaları alınacak, ilgili bilgi, belgeler toplanacak ve nihai kararını idare mahkemesi verecek. Nitekim bağımsız yargı, hakimlerimiz gerekli incelemeleri araştırmaları yapar ve orada tespit edilen hukuksuzluklar var ise bu satışın iptaline karar verir. Bizim şuan öngörümüz ve az önce aktardığım bilgiler doğrultusunda beklentimiz satışın iptali doğrultusunda. Çünkü bariz hukuka aykırılıklar var. Meclis iradesi hiçe sayılmış, alınan yetki hukuka uygun bir yetki değil. Yapılan işlemler satış işlemlerinde yine encümende şerh konulan bazı hususlar var. Bunlarla beraber değerlendirdiğimizde biz satış işleminin hukuka uygun olmadığı kanaatindeyiz. İdarenin de bu noktada Mahkeme’nin vereceği kararı hep beraber bekliyoruz.

En az 10 karakter gerekli