GAZETECİ MUSTAFA DİLEK 2. KİTABINI TANITTI

GAZETECİ MUSTAFA DİLEK 2. KİTABINI TANITTI

ABONE OL
17 Haziran 2022 22:36
GAZETECİ MUSTAFA DİLEK 2. KİTABINI TANITTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın genç ve başarılı muhabirlerinden gazeteci ve araştırmacı-yazar Mustafa Dilek, ikinci kitabı olan “Asar-Erlen Han’ın Yükselişi” kitabını görkemli bir programla tanıttı.

  
Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen törene Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek, Saadet Partisi GİK Üyesi ve Beyzade FM&TV sahibi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, SGK İl Müdürü Hamit Bal, Memur-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayrakdar, HASİAD Başkanı Murat Hayzaran, HASİAD geçmiş dönem başkanı Gökhan Alkan, Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Kızılay Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış ve basın mensupları katıldı.
TEMİZYÜREK: MUSTAFA DİLEK’İ KUTLUYORUM
Türk mitolojisinden bilinmeyenlerin anlatıldığı Asar-Erlen Han’ın Yükselişi kitabının tanıtım programında konuşan HGC Başkanı Abdullah Temizyürek; “Mustafa Dilek 2013 yılında imtiyaz sahipliğini yaptığım Hatay Söz Gazetesi’nde stajını yaptı, daha sonra da mesleğe adımını attı. Kendisi araştırarak, okuyarak uzun süren emekler sonucunda bu kitabı meydana getirdi. Kendisini emeklerinden dolayı kutluyorum. Kitabının da meraklılar için önemli bir kaynak olacağını ümit ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


DİLEK: KİTABIM BİR BAŞKALDIRIDIR
Kitabının tanıtım programına gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirten gazeteci Mustafa Dilek; “Öncelikle kitabımın tanıtımına göstermiş olduğunu yoğun ilgiden dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Kitap aslında bir başkaldırıdır. Türk dünyasının ve Türk mitolojisinin uykuda olduğunu göstermek için kaleme aldığım ikinci eserimdir. 2016 yılında çalışmalarıma başlamadan önce 2,5 sene alt çalışmalarını yaptım. 12 kaynak bitirdim. Türk mitolojisinin önemli yazarlarından Yaşar Çorumlu gibi, Deniz Karakurt gibi önemli bir akademisyenin çalışmalarını inceledim. Bilindiği üzere Dede Korkut hikayeleri hiçbir zaman Türk mitolojisi ile bir araya gelemedi. Hep ayrı bir şekilde ele alındı. Bu boşluğun doldurulması gerektiğini düşündüm. Türk mitolojisi ile Dede Korkut hikayelerini ilk kez Asar serisi ile bir araya getirdim. İkinci kitabım özünde “Türkler Orta Asya’ya nereden geldi?” sorusuna mitolojik bir yanıt oluşturuyor. Biz Yunan ve İskandinav mitolojisiyle kendimizi avuturken doğuda güneşin doğduğu yerde koca bir dünyanın uyuduğunu fark ettim. Bu yönüyle de bir ilk oluşturuyor. Üçüncü kitabım da Kasım ayında çıkacak. Bu kitabım da bittiği zaman toplamda 150 karakteri görme imkanınız olacak. İnşallah okuyanlar da keyif alır ve bu eserim de Türk mitolojisinde yerini alır. Bu anlamda bana destek veren yayınevine ve Beyzade FM kurumuna, cemiyet başkanımız Abdullah Temizyürek’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından HGC Başkanı Abdullah Temizyürek, Mustafa Dilek’e plaket takdim ederek başarılarının devamını diledi. Pasta kesiminin ardından kitabın yazarı Mustafa Dilek katılımcılara kitabını takdim etti. Program katılımcılar onuruna verilen kokteyl ile sona erdi.

En az 10 karakter gerekli