“Genç avukatlar sessiz dostlarımızın sesi oldu”

“Genç avukatlar sessiz dostlarımızın sesi oldu”

ABONE OL
21 Şubat 2022 11:01
“Genç avukatlar sessiz dostlarımızın sesi oldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Barosu’na bağlı Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Duygu Doğan ve beraberindeki avukatlar sessiz dostlarımız olan hayvanları besledi.

Doğan’a Av. Ahmet Berk Yılmaz, Av. Ebru Ulaş, ve Av. Şebnem Küçükkurt da eşlik etti. Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, etkinliğin öncesinde Türkiye genelindeki barolarla eş zamanlı olarak bir basın açıklaması da yaptı.

DOĞAN: HAYVANLARI KORUMAK DEVLETİN GÖREVİDİR

Hatay barosu hayvan hakları komisyonu Başkanı Av. Duygu Doğan yaptığı açıklamada; “Bugün türkiye genelinde baroların katılımı ile eş zamanlı olarak Hatay Barosunun da katkısıyla Hatay Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ile her biri değerli sivil toplum kuruluşlarının ve kıymetli gönüllülerimizin de maddi, manevi destekleriyle beraber sokakta yaşayan hayvanları besleyeceğiz.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun özü itibariyle amacı: Hayvanların rahat yaşamalarını ve hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır. 2004’ten beri çıkarılan bu kanun ile de hüküm altına alınarak tek yol olan; kısırlaştır, aşıla ve yaşat mottosu ile yerel yönetimlerin bir an önce hareket etmesi gerekmektedir. Adı da üstünde olarak hayvanları korumak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin görevidir”ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli