Göçmen Hakları Derneği mültecilerin yanında

Göçmen Hakları Derneği mültecilerin yanında

ABONE OL
22 Haziran 2021 21:06
Göçmen Hakları Derneği mültecilerin yanında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye Savaşı’ndan etkilenen çocukların sosyal ve psikolojik gelişimlerini gözeten Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği Hatay İl TemsilcisiMetin Turan, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü sebebiyle mülteci çocuklarla bir araya geldi. Çocuklar ve anneleriyle bir araya gelen Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği Hatay İl Temsilciliği yetkilileri, palyaço eşliğinde çocukları eğlendirdiler.

Çocuklara savaşın izlerini bir gün dahi olsa unutturmayı ve eğlendirmeyi amaçlayan dernek, saat 13.00’te başlattığı etkinliği 16.00’ya kadar sürdürdü. Oldukça eğlenceli geçen etkinlikte tüm çocuklara yiyecek, içecek ve oyuncak hediye edildi.

TURAN: ÇOCUKLARIMIZI EĞLENDİRMEYİ AMAÇLADIK

Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği Hatay İl Temsilcisi Metin Turan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği Hatay İl Temsilciliği olarak, Özel Anaokulları ve Kreşleri Derneği ile birlikte Hatay Göç İdaresi İl Müdürlüğüne bağlı Geri Gönderme Merkezi’nde 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü sebebiyle çocuklarımızla bir araya geldik. Çocuklarımıza geçmişin izlerini sildirmek için güzel bir etkinlik planladık.

Yiyecek, içecek ikramımızın ardından palyaçolarla eğlenceli dakikalar yaşayan çocuklarımıza oyuncaklarını da verdik. İnşallah bir nebze de olsa yaralarına merhem olmuşuzdur. Ben bu etkinlikte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza, Hatay Göç İdaresi İl Müdürlüğüne ve Özel Anaokulları ve Kreşleri Derneği’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli