GÜZELMANSUR: 100 BİN DENKLİK MAĞDURUNA AF ÇIKARILMALI

GÜZELMANSUR: 100 BİN DENKLİK MAĞDURUNA AF ÇIKARILMALI

ABONE OL
14 Ekim 2022 12:42
GÜZELMANSUR: 100 BİN DENKLİK MAĞDURUNA AF ÇIKARILMALI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, sayıları 100 bine yaklaşan denklik mağdurları için af çıkarılması çağrısında bulundu.

YÖK’ten aldıkları tanınırlık belgesiyle yurt dışında çeşitli üniversitelerde yükseköğrenim gören, mezun olduktan sonra Türkiye’ye döndüklerinde ise YÖK’ten denklik alamadıkları için diplomaları kabul görmeyen yaklaşık 100 bin genç işsizlik, adaletsizlik gibi pek çok mağduriyet yaşıyor.

Denklik mağduru gençlerin sorunlarını TBMM’de dile getiren, eşitlik ve adalet için af talep eden Güzelmansur şöyle konuştu: “YÖK Başkanına sesleniyorum: YÖK’ten alınan tanınırlık yazılarına istinaden yurt dışındaki birçok ülkeye yükseköğrenim görmeye giden gençlerimiz var. Ancak üniversiteyi bitirip Türkiye’ye döndüklerinde bu gençlerimizin büyük bir çoğunluğunun diplomalarına YÖK tarafından denklik verilmiyor. Bu durumdaki denklik mağduru genç sayısı 100 bine ulaştı. Bu gençler denklik alamadıkları için de iş bulamıyor. Buradan YÖK’e soruyorum: Neye istinaden; aynı okul, aynı bölüm ve aynı sınıftan aynı şartlarda ve aynı anda mezun öğrencilerden birine denklik için fark dersi, diğerine STS sınavı şartı, bir diğerine de doğrudan ret veriyorsunuz? Nerede Anayasa’nın eşitlik ilkesi? Nerede bu kişiye olan özel uygulama? 2022 yılı itibarıyla sayıları 100 bine ulaşan bu mağdur gençlerimiz bir an önce denklik affı bekliyor. Bu eşitsizliği giderin, bu gençlerimizin mağduriyetini giderin.”

En az 10 karakter gerekli