Erten Elektronik
Erten Elektronik
GÜZELMANSUR: REZERV ALAN MAĞDURİYETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

GÜZELMANSUR: REZERV ALAN MAĞDURİYETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

ABONE OL
27 Kasım 2023 16:00
GÜZELMANSUR: REZERV ALAN MAĞDURİYETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, rezerv alan mağduriyetine izin vermeyeceklerini belirtti.
Son günlerde Hatay kamuoyunu meşgul eden rezerv alan konusunda yürekleri ferahlatan açıklama CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’dan geldi. Güzelmansur, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ile görüşme gerçekleştirdiğini, konuyla ilgili henüz kesinleşmiş bir karar olmadığını ve konut bazlı mağduriyetlerin söz konusu olmayacağını söyledi.
“SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİM”
Konuyla ilgili açıklama yapan Güzelmansur; “Kıymetli Hemşehrilerim, Antakya ve Defne’de rezerv yapı alanı ilan edilen yerlerle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Sayın Vedad Gürgen ile görüştüm. Buna göre; Rezerv yapı alanı ilan edilen yerlerde mahalle bazlı kesinleşmiş alanlar yoktur. Bu alanlar belirlenirken belediyeler, muhtarlar ve ilgili STK’ların görüşleri alınacaktır. Rezerv yapı alanı olarak tamamen yıkılmış mahalleler öncelikli olacaktır. Konut değerlemelerinde vatandaşımız mağdur edilmeyecektir. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmadan evine kavuşması için bu süreci titizlikle takip etmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli