“Hatay ALG Psikoteknik Değerlendirme Merkezi çalışmalarını sürdürüyor”

“Hatay ALG Psikoteknik Değerlendirme Merkezi çalışmalarını sürdürüyor”

ABONE OL
5 Haziran 2021 20:46
“Hatay ALG Psikoteknik Değerlendirme Merkezi çalışmalarını sürdürüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Psikolog Furkan Kartaltepe yönetimindeki Hatay ALG Psikoteknik Değerlendirme Merkezi, yük ve yolcu taşımacılığı yapan vatandaşların en önemli çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Son teknoloji aletlerle hizmetlerini son hız sürdüren merkezde yük, eşya, kargo, servis ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücüleri ve kamyon-kamyonet sürücülerinin alması gereken belgeler veriliyor. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezde alınan belgeler 5 yıl süreyle geçerli oluyor.

BELGE 5 YIL SÜREYLE GEÇERLİ OLUYOR

Hatay ALG Psikoteknik Değerlendirme Merkezi sahibi Psikolog Furkan Kartaltepe, merkezde yapılan işlemlerle ilgili yaptığı açıklamada, psikoteknik belgesinin yük, yolcu ve servis taşımacılığı yapan sürücüler için çok önemli ve gerekli bir belge olduğunu belirtti. Psikolog Furkan Kartaltepe, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Psikoteknik Belgesi; Bireyin belirli bir işteki yeterliliğinin ortaya konması amacıyla gerekli bedensel ve zihinsel özelliklerinin testler aracılığıyla ölçülmesidir. Psikoteknik belgesini yük, eşya, kargo, servis ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücüleri ve kamyon-kamyonet sürücülerinin alması gereken bir belgedir. Bununla birlikte alkol, hız ve Ceza puanı, kırmızı ışık ihlali ve madde kullanımından dolayı ehliyetine el konulan sürücülerin de psikoteknik raporu alması gerekmektedir. Test süresi bir saat sürmekte olup test için gerekli evraklar, ehliyet ve nüfus cüzdanı yeterlidir. Belge beş yıl süre ile geçerlidir.”

BELGESİ OLMAYAN SÜRÜCÜLERE CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR

Psikoteknik testinin, tüm ticari araç sürücülerine zorunlu hale geldiğini vurgulayan Psikolog Furkan Kartaltepe son olarak, koronavirüs tedbirleri kapsamında testlerin devam ettiğini, 30 Haziran 2021 tarihinden itibaren psikoteknik belgesi olmayan sürücülere binyüzseksen TL para cezası verileceğini belirtti. Psikoteknik testinin, tüm ticari araç sürücülerine zorunlu hale geldiğini vurgularken, psikoteknik belgesinin alınmadığı zaman hem sürücünün hem de işletme sahibinin cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı hatırlatmasında bulundu.

Furkan Kartaltepe yönetimindeki Hatay ALG Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Haraparası Mahallesi 2. Dağınık Evler Sokak Civelekzade Ebubekir Ağa B Blok No: 2 İç Kapı No: 1 adresinde hizmet vermeye devam ediyor. Hatay ALG Psikoteknik Değerlendirme Merkezi’ne ayrıca 0326 225 21 32 ve 0553 240 81 24 numaralı telefonlardan ulaşabilir randevu alabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli