HATAY BİRFEN KOLEJİ, HATAY ŞAMPİYONU OLDU

HATAY BİRFEN KOLEJİ, HATAY ŞAMPİYONU OLDU

ABONE OL
27 Aralık 2021 20:03
HATAY BİRFEN KOLEJİ, HATAY ŞAMPİYONU OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da düzenlenen liseler arası voleybol genç kızlar turnuvasında, özveri ve gayreti ile rakiplerine üstünlük sağlayan Özel Hatay Birfen Koleji, Hatay şampiyonu oldu.

2021-2022 eğitim sezonunda Hatay’daki liseler arasında düzenlenen voleybol turnuvasında, beden eğitimi öğretmenleri Ali Bahçeci ve Meryem Koç yönetiminde maçlara hazırlanan ve çıktığı her müsabakada tüm dikkatleri üzerine çeken Özel Hatay Birfen Koleji, Necmi Asfuroğlu, Samandağ Atatürk, Yüksel Acun, Selim Tevfik, Defne ve Özel Doğuş Anadolu Liselerini mağlup etti. Ardından, finalde oynadığı Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi’ni 3-0’lık net bir skorla mağlup eden Özel Hatay Birfen Koleji Hatay Şampiyonu oldu ve Hatay’ı temsil etme hakkı kazandı.
Elde edilen şampiyonluktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Özel Hatay Birfen Koleji okul yöneticilerinden Oktay Aslan, şunları söyledi: “2019 yılında Okulumuzu açtık. İlk yılımızda akademik başarılar hedefleyerek bölgemizde fen lisesini aratmayacak özel bir okul olma prensiplerimizle başladık. Sonrasında sporda yetenekli oyuncuların akademik anlamda desteklenme projesini de başlattık. Bunun için bölgemizdeki tecrübeli ve başarılı beden eğitimi öğretmenlerimizin fikirlerine başvurduk. Yetenekli öğrencileri çeşitli burslar eşliğinde okulumuza davet ettik. Bir yandan eğitimleriyle ilgilenirken bir yandan da sportif anlamda çalışma yapabilmeleri ve kendilerini geliştirebilecekleri ortam sağladık. Her özel okulun yıl içinde yaptığı bursluluk sınavlarıyla akademik başarılara erişmiş öğrencilere verdiği bursların dışında sportif anlamda yetenekli olan çocuklarımıza da burs verilmesi gerektiği anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Bunun meyvelerini almaya başladık. Voleybol genç kızlarda Hatay şampiyonu olduk. Yakın zamanda farklı dallarda Hatay şampiyonluğuna erişebilecek takımlarımız da müsabakalarına devam etmektedirler” dedi.

En az 10 karakter gerekli