Hatay Güney Rüzgarı Dergisi 25’inci yayın yılına girdi

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi 25’inci yayın yılına girdi

ABONE OL
15 Ocak 2021 12:57
Hatay Güney Rüzgarı Dergisi 25’inci yayın yılına girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel dergicilikte 24 yılını geride bırakıp 25’inci yılına giren Hatay Güney Rüzgârı Dergisi, ‘Hatay’da Korona” başlığıyla 2021 yılına buruk girdi.
Dünyayı etkisi altına alan pandeminin Hatay’da çok sayıda canlar almasının yanında ciddi ekonomik sıkıntıların baş göstermesi üzerine aylık olan yayın periyodunu iki ayda bire dönüştürmek zorunda kalan Güney Rüzgarı, dijitalde de yayın yapmaya başladı.
Dergiyi omuzlayan Gazeteci Mehmet Ali Solak, her zaman olduğu gibi karamsarlık yerine farklı bir yaklaşımla “Gülümseme ömrü uzatır” başlığıyla yeni tip insan modelini savunanlara destek çıkıyor. Ülkemizin önemli yeraltı kaynağı Bor minarellerinin ele alındığı yazı, geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Maden Yüksek Mühendisi Hataylı Muammer Öcal’a saygıyla başlığıyla verilmiş. Aynı sayıda; yıllarca müzik ve spor alanında Hataylılar’ın gönlünde taht kuran Peder Fransuva’nın “Kalbinizdeki sevgiyi, aklınızdaki umudu dağıtın” anı yazısı da yer alıyor.
Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi şöyle:
Kamil Akdoğan/ Seyahat(name)lerde Antakya -16-/ Gabrıel De Luetz (Gabrıel D’Aramond), Dursun Karabiber/ Ölçülü olabilmek, Yahya AKSOY/ Bir Fidan da Sen Dik!.. Ağaç Hayattır, Sedef Yeral/ Sürdürülebilir Sağlıklı Yaşamınız Olsun, Mustafa Solak- Avrupamerkezçiliğe, Oryantalizme karşı çıkalım ama.., Sabahattin Yalkın/ Keşşir Tatlısı, Süheyl Budak/ Covıd 19 ve Mutfağımızdaki Değişim, Müslüm Kabadayı/ Şairime Mektup; ALİ YÜCE.
Dergide kitap tanıtım yazılarıyla tanıdığımız Selman Büyükaşık/ Çok postmodern, hayli deneysel bir yapıt: ÖTEKİ KIŞIN KİTABI, Nuri Erkal/ Giray Ercenk’in Damdaki deve sürüsü, Adil Okay da Korona Günlerinde Mahpusluk adlı eserleri değerlendirmiş.
Dergideki öykülere gelince… Dr. Muhsin Boz/ Bir elinde kanlı mendil, Hulusi Atahan/ Gökdelenler, Av. İbrahim Ersuz/ Kafamın içinde bir boşluk çınlıyor, Acibe Sıkar/ Fedekarlığın bedeli, başlıklı öykülere yer vermiş. Şiir bölümünde ise, Hikmet Güzelkokar “Gözlerini alıp gel” adlı şiiri yer alıyor. A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve spor derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

En az 10 karakter gerekli