Hatay Güney Rüzgarı Dergisi'nin Eylül sayısı çıktı

ABONE OL
29 Eylül 2020 06:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yirmi dört yıldır aralıksız yayınlanan Hatay Güney Rüzgârı Dergisi, Eylül sayısında ilginç bir araştırmaya imza attı. Gazeteci Mehmet Ali Solak’ın araştırmasına göre, günümüzde kullanılan SPOR sözcüğünün benzer sözcüklerinin Roma İmparatorluğu döneminde Antakya darphanesinde basılan ilk sikkelerde yer aldığı gibi flama ve bayraklarda da kullanıldığını ortaya çıkardı.
Araştırmada; dünyadaki ilk olimpiyatların yapıldığı Harbiye’de yaşanan maddi sıkıntılar karşısında olimpiyatları üstlenen dünyadaki ilk spor sponsoruna da yer verilirken, Antakya’daki taraftarların önemine de dikkat çekiliyor.
Derginin dosyaları arasında Cumhuriyet tarihinin en uzun süren yangında kelleşen alanların yeniden ağaçlandırılması gerektiğine yer verilirken, bir diğer dosya Hatay’da 9 noktada yapılması tasarlanan maden ihalelerine yer verilmiş.
Arsuz Özgürlük Anıtının kısıtlanan özgürlüğüne de yer verilen Eylül sayısında, Belen trafiğini rahatlatacak olan Serinyol-Madenli yolunun Hatay milletvekillerinin ortak çabasıyla hizmete kazandırılacağı savunulmuş. Süper Lige çıkan ve başarılı bir takım izlenimi veren Atakaş Hatayspor’un yeni kadrosu da derginin dosyaları arasında yer alıyor.
Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi şöyle:
Arif Suavi Okay-“Kürt Dağından Paris’e uzun ve yorucu bir yolculuk: Remzi RAŞA, Kamil Akdoğan-Seyahat(name)lerde Antakya -13- “Charles Perry”, Dursun karabiber “Hatay’da zaman kaybı”, Zeki Gülen “Çağdaş Zabıta ve Ahlak”, Yahya AKSOY- Bilim ve aklı hakim kılmak, Sedef Yeral- Mevsimine göre balık türleri, Mustafa Solak- Hilafet kurulabilir mi?, Süheyl Budak “Meyan şerbeti”.
Dergide kitap tanıtım yazılarıyla Selman Büyükaşık, “Uzunluğunca çok şey anlatmayan yorucu bir yapıt: IDAHO” adlı eserini değerlendirmiş. Dergideki öykülere gelince… Dr. Muhsin Boz, “Ölüm üzerine bir şiir”, Hulusi Atahan “Soğuk bir sessizlik” ve Av. İbrahim Ersuz da “Ziyaret; “BİR KAYIP” başlıklı öykülere yer vermiş. Şiir bölümünde ise, Sabahattin Yalkın “Apollon ile Harbiyeli Defne”, Müslüm Kabadayı “Ömrün altmışında”, Mehmet Mevlüt Bulanık “Boşluk”, Hikmet Güzelkokar da “Böğürtlen” adlı şiirleri yer alıyor. A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve spor derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

En az 10 karakter gerekli