“Hatay’da ahilik kutlamaları gerçekleşti”

“Hatay’da ahilik kutlamaları gerçekleşti”

ABONE OL
14 Eylül 2021 17:12
“Hatay’da ahilik kutlamaları gerçekleşti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahi Evran’ın 850. Doğum günü dolayısıyla tüm yurtta kutlanan Ahilik Haftası kutlamaları Hatay’da da gerçekleştirildi. TESK Yönetim Kurulu Üyesi Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk törenine Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay Ticaret ve Sanayi İl müdürü Halit İmrek, Hatay’ın ve Türkiye’nin Ahisi Behzat Böke, Hatay’ın kalfası Özgür Bozkurt, Hatay’da yılın çırağı Havva Buse Kalkavan ve oda başkanları katıldı. Başkan Teksöz’ün gündeme yönelik konuşmasının ardından günün anısına Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan ziyaret edildi. 

VALİ DOĞAN YILIN AHİSİNE, KALFASINA VE ÇIRAĞINA HEDİYELERİNİ TAKDİM ETTİ 

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ahilik Haftası münasebetiyle Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda gerçekleşen kabulde Vali Doğan Ticaret Bakanlığı tarafından 2021 yılı “Türkiye’de Yılın Ahisi” seçilen İskenderun ilçemizde Oymacılık ve Ağaç İşleri Tornacılığı alanında faaliyet gösteren Behzat Böke’ye Ahi kaftanını giydirerek tebrik etti. Hatay’da 2021 yılı için seçilen “Yılın Kalfası” Özgür Bozkurt ve “Yılın Çırağı” Havva Buse Kalkavan’a da plaketlerini takdim ederek tebrik etti. 

TÜM ESNAFLARA HAYIRLI KAZANÇLAR DİLİYORUM

Akabinde misafirleriyle bir süre sohbet eden Vali Doğan, “Öncelikle Ahilik Haftanızı kutluyor, tebrik ediyor, işlerinizde hayırlı kazançlar, bereketli ve bol kazançlar diliyorum. Esnaf alın teriyle kazanır ve üretir, evine helal rızık götürür. Bizim geleneğimize, göreneğimize göre böyledir. Ecdad bu toprakları bize emanet etmiştir. Bu topraklarda ilelebet kalabilmek için üretim yapmak, tesis kurmak ve ekonomik olarak güçlü olmak lazım. 2021 yılı ihracat yılı, açıklanan rakamlar, Türkiye’nin refahının artacağını, büyüyeceğini gösteren rakamlar. Biz her zaman esnafın talep ve isteklerini değerlendirerek imkanlar dahilin de yapılması gerekenleri yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu hafta özel bir hafta, Türkiye ahisinin de ilimizden seçilmiş olması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Ahilik Haftanızı kutluyor ve tebrik ediyorum. Rabbim sağlık, sıhhat içerisinde nice yıllar çalışmayı, üretmeyi nasip etsin. Hayırlı kazançlar diliyorum.” dedi.

HESOB’DA RESİM SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI

Başkan Teksöz ve beraberindeki heyet, Valilik ziyaretinin ardından HESOB’da esnaf ve sanatkarlarla ilgili resim sergisini ziyarete açtılar. 
Sergi kapsamında dereceye giren eserler ve eser sahipleri şöyle oluştu; “Hatay’da Esnaf ve Sanatkâr Olmak” Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması: 1- Ahmet ASLAN – Ahşap oyma ustası Birincilik Ödülü 2- Kürşat Kaan ÖZKEMAHLI / Ayakkabı Ustası  -İkincilik Ödülü 3-Ahmet ASLAN/ Ney Ustası Üçüncülük Ödülü 4- Abdulsamet ATICI  / Fanus Tamircisi – Emekle birlesen iki hayat & HESOB Özel Ödülü 5 -Hikmet Mail SARAÇ/ Demirci ustası Ticaret İl Müdürlüğü & Özel Ödül. 

VEFAT EDEN ESNAF VE SANATKARLARA DUA EDİLDİ 

Ödül töreninin ardından Antakya şehitliği ziyaret edilerek Antakya’da hayata veda eden esnaf ve sanatkarların mezarları ziyaret edilerek dua edildi. Mezarlıktaki ziyaretlerin ardından program sona erdi. Başkan Teksöz, programa katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, tüm esnaflara bol bereketli işler diledi. (Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli