HATAY’DA ORMAN BENİM PROGRAMI DÜZENLENECEK

HATAY’DA ORMAN BENİM PROGRAMI DÜZENLENECEK

ABONE OL
2 Mayıs 2024 10:56
HATAY’DA ORMAN BENİM PROGRAMI DÜZENLENECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı himayelerinde Hatay ve diğer 80 ilde “Orman Benim” programı Hatay Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Yarın saat 10.00’da başlayacak program ile ilgili Hatay Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Küresel ısınma nedeni ile dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarımızda temel stratejimiz; yangın öncesi alınması gereken önleyici tedbirlerdir. Bu çerçevede, ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, vatandaşlarımızda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla bütün il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak “Orman Benim” kampanyası düzenlenecektir.

PROGRAMA TÜM VATANDAŞLAR DAVET EDİLDİ

Söz konusu kampanyada orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, tarım arazileri, yerleşim yerleri ile tesislerin bitişiğinde bulunan yanıcı maddelerin azaltılması  (çalı, diri örtü temizliği ve alt dal budaması), çöplerin temizlenmesi neticesinde orman yangınlarının olumsuz etkilerinin azaltılması amaçlanmaktadır. Yapılacak çalışmalar ile ormanlarımız, yerleşim yerleri ve tarım alanları yangınlara karşı daha dayanıklı hale getirilecektir. Bu kampanya; her ilde valilerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, öğrenciler (ilk – orta öğretim ve üniversite), orman köylüleri, çevre ve ormancılık ile ilgili sivil toplum kuruluşları, arıcılık – hayvancılık – tarımsal meslek birlikleri ve vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirilecektir. Kampanya ile ormanlarımızın yangınlara karşı direncinin artırılması, toplumda yangına sebebiyet verecek davranışlara karşı bilincin ve temiz orman hassasiyetinin oluşturulması hedeflenmektedir. Hatay Valimiz Sayın Mustafa Masatlı’nın himayelerinde Orman Bölge Müdürlüğümüz koordinasyonunda; 03.05.2024 Cuma günü saat 10.00’da aşağıda adresleri yazılı lokasyonlarda eş zamanlı başlayacak olan “Orman Benim” kampanyasına tüm halkımız davetlidir” denildi.

En az 10 karakter gerekli