“Hatay’da Sanattan Zanaata Yolculuk” projesi

“Hatay’da Sanattan Zanaata Yolculuk” projesi

ABONE OL
26 Mart 2021 14:14
“Hatay’da Sanattan Zanaata Yolculuk” projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri önderliğinde gerçekleşecek sanatsal etkinliklerle “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamında bulunan okullardaki öğrencilerin kişisel gelişimlerinin ve sosyal etkileşimlerinin sağlanması amacıyla başlatılan “1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor” çalışmaları Hatay’da da devam ediyor. “1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor” etkinliği kapsamında Hatay’a bağlı Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenim gören 13’ü resim 10’u müzik bölümündeki gönüllü öğrenciler ve resim alanında 7, müzik alanında 5 gönüllü öğretmen rehberliğinde “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’nde” yer alan 25 okulumuzdan 236 öğrenci çevrimiçi etkinliklerde bir araya geliyor.


ESERLER İNTERNETTE YAYINLANACAK
1 Mart-30 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak haftada iki kez, birer saat olmak üzere gerçekleştirilmesi planlanan eğitim sonunda öğrencilerin seçtikleri branşta birer eser ortaya çıkarmaları teşvik edilecek. Resim ve Müzik alanlarında ortaya çıkarılan çalışmaları değerlendirmek üzere oluşturulmuş İl MEM Seçici Kurulu tarafından seçilen eserler Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğüne gönderilecek. Resim ve müzik ses icrası alanlarında il birincisi seçilen eserler 24 Mayıs 2021 tarihinde https://mtegm.meb.gov.tr adresinde yayınlanacak.
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
Resim alanı il birincisine: Dizüstü bilgisayar (Laptop), Müzik ses icrası alanı il birincisine: Dizüstü bilgisayar (Laptop) verilecek. Ayrıca etkinliklere çevrimiçi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkarmalarını sağlamış Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile her iki alanda illerinde ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrencilere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından “Katılım ve Teşekkür Belgesi” düzenlenecek.

En az 10 karakter gerekli