Hatay’da yağışlar %89 azaldı

Hatay’da yağışlar %89 azaldı

ABONE OL
18 Ağustos 2021 10:41
Hatay’da yağışlar %89 azaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün temmuz ayı yağış raporuna göre, yağışlarda normaline göre en fazla azalma yüzde 89 ile Hatay’da gerçekleşti.  Türkiye genelinde yağışlarda, 19 mm ortalama ile normaline göre yüzde 16, geçen yıla göre yüzde 35 artış yaşandı. Bazı bölgelerde iki katından fazla artan yağışlar, bazı bölgelerde ise yüzde 80’den fazla düştü. 235 mm ile Rize en çok, 1 mm ile Şırnak, Hatay ve Siirt en az yağış alan kentler oldu. Yağışlı gün sayılarının Ege, Batı Trakya, Akdeniz Bölgesi sahil kesimi, İç Anadolu’nun iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer yer 1 güne kadar düştüğü, Kars ve Ardahan çevrelerinde ise 20 günün üzerine çıktığı gözlendi.

YÜZDE 80’DEN FAZLA AZALDI

Bölge geneli yağışlarda ise Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri normallerinin altında yağış aldı. Yağışlar Batı Trakya, İzmir, Balıkesir, Kuşadası, Marmaris, Kemer, Silifke, Anamur, Ankara’nın güneyi, Nevşehir, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa çevreleri ile Van Gölü’nün batı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin doğu kesimlerinde normallerine göre yüzde 80’den fazla azalma gösterdi. Bölgenin temmuz ayı yağışı 5.8 mm, normali 8.7 mm ve 2020 yılı temmuz ayı yağışı 2.3 mm’dir. Yağışlarda normaline göre %33 azalma, 2020 yılı temmuz ayı yağışlarına göre %100’den fazla artma gerçekleşti.

EN AZ ŞIRNAK, HATAY VE SİİRT’E YAĞDI Çanakkale, Sakarya, Düzce, Tunceli çevreleri ile Doğu Karadeniz, normalinin iki katından fazla yağış aldı. Temmuz ayı il geneli yağışlarda en fazla yağış 235 mm ile Rize’de, en az yağış 1 mm ile Şırnak, Hatay ve Siirt’te kaydedildi. Normaline göre en fazla azalma yüzde 89 ile Hatay ve yüzde 88 ile Edirne’de gerçekleşti

En az 10 karakter gerekli