HATAY’IN BİTKİ ZENGİNLİĞİ ANTALYA’DA

HATAY’IN BİTKİ ZENGİNLİĞİ ANTALYA’DA

ABONE OL
19 Aralık 2022 21:01
HATAY’IN BİTKİ ZENGİNLİĞİ ANTALYA’DA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Fuarı sona erdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi, fuara katılarak şehrin zengin tıbbi ve aromatik bitki potansiyelini gözler önüne serdi.

  
HBB personeli Botanist Dr. Samim Kayıkçı, fuarda “Doğu Akdeniz Bölgesi’nin Tıbbi ve Aromatik Bitki Potansiyeli” isimli sunum gerçekleştirdi.
Kayıkçı, yaptığı sunumda Türkiye’nin Avrupa’yla boy ölçüşebilecek bir bitki biyoçeşitliliğine sahip olduğunu dile getirdi.


Türkiye’deki yaklaşık 12 bin bitki türünün 3’te 1’inin sadece bu topraklarda yer aldığını da söyleyen Kayıkçı, “Akdeniz Bölgesi bitki çeşitliliği bakımından özellikle de endemik ve nadir bitki taksonları açısından ülkemizin en zengin bölgelerinin başında gelir. Ülkemizdeki bitki türlerinin 3’te 1’den fazlası Akdeniz Bölgesi’nde gözlenir” dedi.
Kayıkçı ayrıca Hatay’ın zengin bitki florasından da bahsetti.


Hatay sınırları içerisinde 300’e yakın endemik bitki türünün olduğunu sözlerine ekleyen Kayıkçı, “İlimiz sınırları içerisinde 300’e yakın endemik, 2 bin 400’den fazla bitki taksonu yayılış göstermektedir. 180’in üzerinde bitki türü ilk kez Hatay’dan toplanıp bilim dünyasına tanıtılmıştır. Birçok bitki türü adını Antakya’dan almıştır” açıklamalarında bulundu.
Fuarda Hatay’ın önemli tıbbi ve aromatik bitkileri ve bu bitkilerden elde edilen ürünleri de tanıtıldı. Katılımcılara Hatay’a özgü bitkilerden hazırlanan şifalı çaylar ikram edildi.
Sektör temsilcilerinin ürün, ekipman ve projelerini tanıtması, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi ve sektörle ilgili bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla ilk kez düzenlenen tıbbi ve aromatik bitkiler fuarında, HBB yetkilileri şehrin zengin tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğini tanıtarak HBB’nin kırsal kalkınmayla ilgili projelerini anlattı.

En az 10 karakter gerekli