HATAYLI DR. ÖZBİLEN HATAY’IN YARALARINI SARIYOR

HATAYLI DR. ÖZBİLEN HATAY’IN YARALARINI SARIYOR

ABONE OL
29 Mayıs 2023 22:28
HATAYLI DR. ÖZBİLEN HATAY’IN YARALARINI SARIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın yetiştirdiği önemli değerlerden olan PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay’ın yaralarını sarmak için çalışıyor.

Hatay’ın yaşadığı deprem felaketinde kente insani yardım amaçlı ilk adım atan heyetin başında olan Özbilen, ardından istihdam yaratacak dev ROKETSAN fabrikasının inşası için yeniden Hatay’a geldi. Projenin kamuoyuna duyurulmasının ardından incelemeler için yeniden Hatay’a gelen Dr. Alper Özbilen, Hatay’da yatırımlarla bölgenin kalkınmasına katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Zeytindalı ve Afrin Harekatlarının tamamlayıcısı niteliğindeki ROKETSAN yatırımı ile Hatay’ın bölgenin gözbebeği haline geleceğini sözlerine ekleyen Özbilen, Hatay’daki mücadelenin kentin gücünü dosta düşmana kanıtlayacağını da belirtti.

YATIRIMLAR HATAY’A DEĞER KATACAK

Roketsan Üretim Tesisi ve yerleşkesi başta olmak üzere bir dizi stratejik yatırımların bölgemize kazandırılmasının fikir babası ve sürecin ilerletilmesindeki en önemli yerel aktör olan PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen, Turkcell ve ROKETSAN tarafından Hatay’a yapılan yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dr. Özbilen şu ifadeleri kullandı: “Birinci dünya savaşı sonrası verilen kurtuluş mücadelesinde, zaten parçası olduğu vatan topraklarına en son katılan Hatay’ın insanıyla, ekonomisiyle güçlü olmasını hepimizin üzerine düşen tarihi bir mesuliyet olarak görüyorum. Memleketimiz insanının memleketinde kalması ve yeniden kalkınması için var gücümüzle çalışmaya destek olacağız. Özelikle Türkcell ve Roketsan yönetimine, Savunma Sanayi Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de, sadece davet eden değil, teşrik eden değil, kendi yatırımlarıyla da bu ivmelenen sürece katkı sağlayan olacağız. Bu kıymetli yatırımların ve tesislerin, bölgeye istihdam ve sanayileşmesi yönüyle çok önemli katkılar sağlayacağı açıktır. Ancak daha da önemlisi bölgeye yapılan stratejik üretim tesislerin varlığını, Hatay’ı ve güney sınır vilayetlerimizi uğruna şehitler verdiğimiz ve terör unsurlarını bölgemize tehdit olma vasfını ortadan kaldırdığımız Zeytindalı ve Afrin mücadelesinin devamı ve tamamlayıcısı, stratejik bir hamle ve geri dönülmez bir irade beyanı olarak da değerlendiriyorum. Bu yönüyle yatırımların ekonomik katkısı kadar Türkiye’nin özgüvenini dosta-düşmana göstermesi, bakımından da değerli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

HATAY’I BİLİNMEZLİĞE TERK EDEMEYİZ

Özbilen, ülkemizin kurucusunun “şahsi meselemdir” olarak nitelediği Hatay’ın böyle bir felaket ertesinde belirsizliğe ve inançsızlığa terkedilmemesinin tarih karşısında da oldukça büyük bir kıymet arz etmesinin önemli olduğunu da belirtti. Son olarak Özbilen, zor zamanlarda bir takım istismarcıların ortaya çıkabileceği, temiz insanımızın zor şartlarından ve psikolojisinden istifade ederek topraklarına, bağlarına, bahçelerine değerinin altında kıymet biçerek alma arzusu gidilebileceği; özellikle o toprakların sahibi olan hemşehrilerimizin bu duruma dikkat etmelerini, her türlü fırsatçıya karşı uyanık olmalarını ve yerlerini yurtlarını muhafaza etmeleri tavsiyesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli