“Hataylı Mühendis Türkiye’nin gururu oldu”

“Hataylı Mühendis Türkiye’nin gururu oldu”

ABONE OL
23 Eylül 2021 22:12
“Hataylı Mühendis Türkiye’nin gururu oldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu toplantıları için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı Türkevi, Hataylı mimar Turgay Tahhan’ın emekleriyle yükseldi. Baştan sona kadar tüm aşamalarıyla bizzat ilgilenen Tahhan, gerçekleştirdiği proje ile tüm dünyanın dikkatini çekerek Türkiye’nin gururu oldu.

171 metre yükseklikte 35 katlı olarak tasarlanan Türkevi binası, Başta Selçuklu olmak üzere geleneksel Türk mimari motifleri taşıyor ve lale şeklinde gökyüzüne yükseliyor. Yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip yeni Türkevi binası, 171 metre yükseklikle hemen karşısındaki BM binası, yanındaki UN Plaza ve ABD’nin BM Daimi Temsilciliğin yanında yer alıyor.

TURGAY TAHHAN KİMDİR?

1972 Antakya Doğumlu, Affan Mahallesinde doğmuş, Orta öğretiminden sonra Lise mezuniyetini Tarsus Amerikan Lisesinde tamamladı. ODTÜ mühendislik bölümünü okudu. Rusya’da büyük firmalarda proje Müdürlüğü yaptı. Azimle çalışan Turgay Tahhan Amerika Miami’ye yerleşti. Genç Girişimci Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Türkevi’nin yapımında baştan sona Hatay’lı hemşehrimizin emeği olmuştur(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli