Hataylı Öğrenciler Günde 8 Bin Ekmek Üretiyor

Hataylı Öğrenciler Günde 8 Bin Ekmek Üretiyor

ABONE OL
21 Aralık 2022 11:23
Hataylı Öğrenciler Günde 8 Bin Ekmek Üretiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığının işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştiren bir mesleki eğitim sistemi hedefi ile mesleki eğitimi destekleyen politikaları sonucunda meslek liselerinde üretim faaliyetleri son dönemde hız kazandı.

Hatay’ın Defne ilçesinde de bu kapsamda üretim yapan okullardan biri Defne Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri günde 8 bin adet roll ekmek (küçük somun ekmek) üretiyor. Usta öğreticiler ve öğretmenlerinin gözetiminde öğrenciler tarafından günlük olarak üretilen ekmekler; Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde öğrenim gören taşımalı öğrencilerin ekmek ihtiyacını karşılıyor.

BÜYÜK: 20 BİN ÜRETİM KAPASİTESİ VAR

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in destekleriyle eğitim – üretim – istihdam çerçevesinde öğrencilerin gerçek üretim ortamlarında yaparak ve üreterek öğrenmelerini sağlayan bir mesleki eğitim sistemine sahip olunduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, okulun ihtiyaç halinde günde 20 bin ekmek üretebilecek kapasiteye ulaşabildiğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli