Hataylı sağlıkçılar korona farkındalığı için yarışacak

Hataylı sağlıkçılar korona farkındalığı için yarışacak

ABONE OL
9 Ağustos 2021 17:13
Hataylı sağlıkçılar korona farkındalığı için yarışacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) resmi yarışı olan Transanatolia 2021, 13 Ağustos 2021 tarihinde Eskişehir’den start alarak Kızılcahamam, Çankırı, Çorum, Sivas, Erzincan, Erzurum üzerinden Kars-Sarıkamış’ta 21 Ağustos 2021’de son bulacak. 2400 km’lik bir yarış rotası ile beraber sağlıkçı yarışmacılar yaklaşık 5000 km-14 gün boyunca temaya uygun kaplanmış araçla anma ve farkındalık projesi kamuoyu ile paylaşma imkânı bulacak. Transanatolia 2021 yarışına Hatay Motosiklet Kulübü üyeleri Dr. Lami Günay ile Eczacı Barış Sönmez’in ili temsilen katılıyor. Hatay ekibi yarışma için bir araya gelerek yapılan uğurlama ile yola çıktı.

NEDEN YARIŞIYORUZ?

Dr. Lami Günay ile Eczacı Barış Sönmez şunları aktardı: Transanatolia Eskişehir’den Kars’a kadar, Anadolu’nun büyük bir kısmını geçiyor ve tüm Anadolu halkına sağlıkçılara bir mesaj vermeye imkan tanıyor. Hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları için uzun bir yolculuk ama aynı zamanda bir anma töreni gerçekleştiriyor. Daha fazla sağlık çalışanının ve yurttaşın hayatını kaybetmemesi için de bunu bir sosyal sorumluluğa dönüştürmek isteniyor. 

AMAÇ DAHA SPESİFİK OLARAK NE?

Proje çerçevesinde yapılan açıklamada, “Yarışmacı Bizi izleyen herkes şunları görsün istiyoruz. Aşı candır, hayat kurtarır ve aşı kararsızlığı hem size hem de sevdiklerinize zarar verir. Bugün Türkiye’de aşı var. 18 yaş üzerinin aşı yaptırması önünde hiçbir engel yok. Ama aşı yaptırılmıyor. Birinci dozu yaptıranların da yarısı ikinci dozu yaptırmamış.

AŞI KORUYOR

Sağlık Bakanlığının kendi verilerine göre, COVID nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 99’u aşısız ya da tek doz aşı olmuş insanlar. Dünyada da ölenlerin yüzde 90’ından fazlası aşısız. Ayrıca, COVID 19’un kimi öldüreceği de belli değil. Hayatını kaybedenlerin büyük oranı 65 yaş üzerinde. Ancak bu, daha genç olanlarımız hayatını kaybetmeyecek demek değil.

GENÇ, YAŞLI DEMEDEN AŞI OLUN

COVID 19 meslek hastalığı sayılsın. Bir de bizler, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın ailelerine COVID 19’un meslek hastalığı sayılması noktasında borçluyuz diye düşünüyoruz. O nedenle de, Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere bu talebimizi tekrarlıyoruz: COVID 19 meslek hastalığı sayılmalıdır. 14-21 Ağustos tarihlerinde yarış güzergâhının izin verdiği ölçüde, yarışın öncesi ve sonrasında ise rota üzerindeki illerin sağlık müdürlükleri ve eczacı odalarını ziyaret ederek,  temamızın basında ve kamuoyunda daha çok yer alması çabasında olacağız” denildi.

En az 10 karakter gerekli