HBB MİNİKLERE UNUTAMAYACAKLARI BİR GÜN YAŞATTI

HBB MİNİKLERE UNUTAMAYACAKLARI BİR GÜN YAŞATTI

ABONE OL
4 Mayıs 2024 16:49
HBB MİNİKLERE UNUTAMAYACAKLARI BİR GÜN YAŞATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi başarılı yazar Defne Ongun Müminoğlu ile çocukları eğlenceli ve öğretici bir aktivite ile bir araya getirdi.

HBB Unesco Hatay Gastronomi Evi ev sahipliğinde çocuklar üzerindeki depremin olumsuz etkilerini silmek amacıyla ve kitap okuma, hikâye yazma konularında kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için “Hayalden Kâğıda – Kendi Hikâyemi Oluşturuyorum” programı düzenlendi.

Yazar Müminoğlu 6 yaş üstü çocuklara oyunlar ve müzikler eşliğinde bir öykünün nasıl yazılacağını adım adım öğreterek kendi öykülerini yazdırdı. Minik öykücülere ikramlar da bulunulan ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlik, miniklerin bir yazarla tanışıp, ilk defa hikâye yazdıkları ve unutamayacakları bir gün oldu.

Yazar Defne Ongun Müminoğlu Hatay’ın kalbinde farklı bir yere ait olduğunu, çocukların hayallerini kağıda dökebilmeleri için bir başlangıç yaptıklarını ve öğrendikleri sistemle çocukların kendi öykülerini yazmaya devam edeceğine inandığını ifade etti.

HBB yetkilileri organizasyonla alakalı yaptıkları açıklamada, geleceğimizin teminatı olan çocukların yüzleri gülsün diye yaptıkları etkinliğe katılan yazar Defne Ongun Müminoğlu’na teşekkür ederken, miniklerin zihinsel ve bedensel gelişimlerini destekleyen programlara devam edeceklerini belirttiler.

Öğrencilerin mutlulukları yüzlerine gülümseme olarak yansırken anne ve babaları da HBB Başkanı Mehmet Öntürk’e teşekkürlerini ilettiler.

En az 10 karakter gerekli