Hatay Büyükşehir Belediyesi; Defne Harbiye Caddesi’nde yağışlarla birlikte ciddi yol kayması ve heyelanın riskinin olduğuna dair vatandaşlardan gelen ihbar üzerine acil bir müdahale başlattı.
HBB EKİPLERİ ANINDA OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI
Olay yerine anında intikal eden HBB ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, yağışlar sonrası heyelanın ilerlediği tespit edildi. Ayrıca inşaat temelinde su borularının patladığı, yer altında bulunan elektrik hatlarının zarar gördüğü ve doğalgaz borularında da benzer bir durumun yaşandığı belirlendi.
BÜYÜKŞEHİR’İN TÜM BİRİMLERİ HAREKETE GEÇTİ
Acil durum ekipleri hızla harekete geçerek inşaat temelindeki suyun tahliyesini sağlamak için itfaiye ekipleri motopomp kullanırken, HATSU ekipleri vidanjörlerle destek sağladı. Zabıta ekipleri de güvenlik çemberi oluşturarak olası bir kazaya karşı bölgede emniyeti sağladı. İçme Suları Daire Başkanlığı, bölgeyi besleyen suyun kaynağıyla ilgili çalışmalar yürütürken, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı alanda keşif yaparak “planlama ve proje” hazırlığına başladı. Enerjisa ve Aksa Gazın birimleri de bölgeye sevk edilerek altyapıyla ilgili çalışmalara başladı. Yetkililer, alınan önlemlerle birlikte mahalle sakinlerinin sağlığı ve çevrenin güvenliği için gereken adımların atıldığını ve ekipler tarafından en kısa zamanda sorunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.
GENEL
01 Kasım 2025KÖŞE YAZILARI
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025
1
Sağlık Bakanı Koca, bir haftada vaka sayısı azalan illeri açıkladı
47724 kez okundu
3
YAYLADAĞI BELEDİYESİ KARLA KAPLANAN YOLLARI AÇIYOR
8090 kez okundu
4
Hatay Sahilleri, Tatilcileri Bekliyor
7924 kez okundu
5
MERSİN’DEN HATAY’A 24 TON LİMON VE PORTAKAL
7204 kez okundu