HBB TOPLU TAŞIMDA DÖNÜŞÜMÜ SÜRDÜRÜYOR

HBB TOPLU TAŞIMDA DÖNÜŞÜMÜ SÜRDÜRÜYOR

ABONE OL
26 Aralık 2022 13:06
HBB TOPLU TAŞIMDA DÖNÜŞÜMÜ SÜRDÜRÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sürdürdüğü toplu taşıma rehabilitasyon çalışmalarında bir yeniliği daha hayata geçirdi.

Vatandaşların güvenli, modern ve konforlu araçlarla toplu taşıma hizmetinden yararlanmasını isteyen HBB, İskenderun ilçe merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında dönüşüm sürecini başlattı.

Süreç ilçede faaliyet gösteren özel halk otobüsleri ile başladı ve Hataykart uygulamasına geçildi.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR, GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARI ÜCRETSİZ BİNİŞ HAKKINDAN YARARLANABİLECEK

HBB Ulaşım Daire Başkanlığı yetkililerin yaptığı çalışma ile birlikte dönüşüme uğrayan araçlarda 65 yaş üstü vatandaşlar, gaziler ve şehit yakınları ücretsiz biniş hakkından yararlanabilecek.

DÖNÜŞÜMÜN İŞARETİ KIRMIZI ETİKET

Vatandaşlar, İskenderun merkezinde faaliyet gösteren ve ön camlarında kırmızı etiket olan araçlara HatayKart, banka kartı veya temassız özelliği kredi kartları ile 15 Kasım’dan itibaren biniş yapabilecek.

Serbest, Öğrenci ve Tam olan Hataykart’lar, İskenderun kart işlem merkezinden temin edilebilecek.

Toplu taşımanın rehabilite edilmesi ve çağın gereksinimlerine uygun hale getirilmesi için yoğun bir şekilde çaba harcayan HBB Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, dönüşüm çalışmalarının ilçe ve il genelindeki tüm araçlarda yapılacağını ve sürecin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

En az 10 karakter gerekli