HBB VE HATSU YÖNETİCİLERİ DEFNELİ MUHTARLARI DİNLEDİ

HBB VE HATSU YÖNETİCİLERİ DEFNELİ MUHTARLARI DİNLEDİ

ABONE OL
27 Ekim 2022 16:17
HBB VE HATSU YÖNETİCİLERİ DEFNELİ MUHTARLARI DİNLEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve mahallelerdeki eksiklikleri tespit etme ve hizmetleri daha görünür kılma amacıyla yeni bir çalışmayı hayata geçirdi.

HBB ve HATSU yöneticileri, Defneli mahalle muhtarları ile bir araya gelerek mahalle muhtarlarının talep, öneri ve isteklerini dinledi.

MUHTARLAR BULUŞMASI HER İLÇEDE YAPILACAK

Toplantının amacı hakkında konuşan HBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Durmuş Yıldırım, “Bu toplantılarda geçmiş dönem yaptıklarımız ve gelecek dönem yapacaklarımızı konuşacağız. Planlamalarımızı sizden gelecek önerilere göre düzenleyeceğiz. Bizden beklentilerinizi dinleyeceğiz” diyerek toplantıların diğer ilçelerde de devam edeceğini ifade etti.

Her mahalle muhtarının söylediklerini tek tek dinleyen HBB ve HATSU yöneticileri, mevcut istekler hakkında notlar aldı.

POLAT: HATSU’NUN DURUMUNU HEPİNİZ BİLİYORSUNUZ

Muhtarların altyapı ile ilgili beklentilerine karşılık HATSU Genel Müdürü M. İkbal Polat, “Defne’nin altyapıya çok ihtiyacı var. Hazırlıklarımız tamam ama finansal bir kriz var. Fiyat artışlarından dolayı ihalesini yaptığımız birçok işte müteahhitler zorluklar yaşadı. Birçok mahallemiz için projelerimiz hazır. HATSU’nun durumunu hepiniz biliyorsunuz. Elimizden geldiğince ortak çözüm bulmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HBB Fen İşleri Daire Başkanı H. Ziya Hamidioğulları, Asi Nehri’ne kıyısı olan mahallelere yapılan hizmetle hakkında konuştu. Muhtarların Asi Nehri ile ilgili taleplerine istinaden Hamidioğulları, “Asi Nehri’ne tek bir çivi bile çakmak için DSİ’den izin almak zorundayız. Asi üzerinde bugüne kadar 5 tane köprü yaptık. İş makineleri ile temizlik dışında bir şey yapamıyoruz çünkü sorumluğu DSİ’ye ait” açıklamalarında bulundu.

Mahallelerine yapılan her hizmet için HBB Başkanı Lütfü Savaş ve ekibine teşekkür eden muhtarlar, yapılan toplantının verimli ve faydalı olduğunu belirtti.

Turunçlu Mahallesi’ndeki Defne Evi’nde yapılan toplantıya HBB Genel Sekreteri Nihat Tazearslan, HATSU Genel Müdürü M. İkbal Polat, HBB ve HATSU daire başkanları ve şube müdürleri ile Defneli mahalle muhtarları katıldı.

En az 10 karakter gerekli