HBB’DEN ÇOCUKLARA DOĞAYI KORUMA ÇALIŞMASI

HBB’DEN ÇOCUKLARA DOĞAYI KORUMA ÇALIŞMASI

ABONE OL
26 Ekim 2022 14:42
HBB’DEN ÇOCUKLARA DOĞAYI KORUMA ÇALIŞMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ortaokulda okuyan 100 çocuğun çevre temizliği, biyolojik çeşitliliğin korunması konularında bilinçlenmesi için etkinlik düzenledi.

HBB ve Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ile birlikte Samandağ sahilinde düzenlenen ‘Yaşamın Kalbi Denizde Atıyor’ çalışmada, çevrenin korunması, biyolojik çeşitlilik ve ekosistem sürdürülebilirliği, turizmin iyileştirilmesi ve kirlilikle mücadelenin önemi vurgulandı.

Etkinlikte denizlerdeki atıklara dikkat çekmek amacıyla İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Sualtı Teknolojisi Bölümü eğitmen ve öğrencileri, HBB İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma Ekibi ve doğal yaşamın korunmasını destekleyen Keldağ Dalış Merkezi ekipleri ile birlikte Çevlik Balıkçı barınağında dalış gerçekleştirildi ve atıklar hakkında çocuklara bilgi verildi.

HBB ve Deniz Temiz Derneği öğrencilere ayrıca biyolojik çeşitlilik ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan deniz kaplumbağaları, Hatay’a özgü biyolojik çeşitlilik ve türler, sahil ve kumul alanların, doğal yaşamın, doğanın (toprak, su, hava) korunması, yerlere çöp atılmaması konularını oyunlar ve yarışmalar düzenleyerek anlattı.

En az 10 karakter gerekli