Erten Elektronik
Erten Elektronik
HİKMET OTUZBİR: 6 ŞUBAT’IN ACISI UNUTULMAYACAK

HİKMET OTUZBİR: 6 ŞUBAT’IN ACISI UNUTULMAYACAK

ABONE OL
5 Şubat 2024 23:49
HİKMET OTUZBİR: 6 ŞUBAT’IN ACISI UNUTULMAYACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Basın Cemiyeti Başkanı Hikmet Otuzbir, asrın felaketinin birinci yıldönümünde kentte unutulmayacak acılar yaşandığını söyledi.

11 ili etkileyen depremde en büyük yıkımın ve en çok can kaybının Hatay’da yaşandığını hatırlatan Başkan Otuzbir, “İnsanlık tarihinde belki de hiç görülmemiş bir yıkımla karşı karşıya kaldık. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yıkımın etkilerini nereye baksak görebilecek durumdayız. Yaşayan yıkımda çok sayıda canımızı yitirdik. Bu acı değil bir yıl, yıllar geçse de unutulmayacak.” dedi.

“DEPREMİN MERKEZİ MARAŞ, YIKIMIN MERKEZİ HATAY”

Depremlerin ardından ‘Kahramanmaraş merkezli deprem’ vurgusuna da değinen Başkan Otuzbir, “Bu ifadenin kullanılması Hataylıları fazlasıyla üzen başka bir durum. Bu şehir tarifsiz acılar yaşadı. Yaşanan yıkım ve kayıplar neredeyse diğer 10 ile eşdeğer boyutta. Burası yıkımın merkezi Hatay. Bu şehrin yeniden ayağa kalkması için daha çok birlik olmalıyız. Bu memleket bizim.” şeklinde konuştu. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet dileyen Başkan Otuzbir, aynı acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli