Erten Elektronik
Erten Elektronik
HÜZMELİ: “KARANLIK TABLONUN BİR DEVASI VAR”

HÜZMELİ: “KARANLIK TABLONUN BİR DEVASI VAR”

ABONE OL
13 Aralık 2022 13:33
HÜZMELİ: “KARANLIK TABLONUN BİR DEVASI VAR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, İnsan Hakları ihalelerinin mevcut iktidar döneminde artığını dile getirerek Türkiye’nin ön sıralarda yer aldığını söyledi.

Yaşanan ihlallerin ülke vizyonunu yok ettiğine işaret eden Hüzmeli, yaptığı açıklamada “Türkiye 1990’ların karanlık tablosuna dönmüştür. Sırtını mafyaya ve çetelere dayayan bir iktidar koalisyonu tarafından yönetilmektedir. İnsan hakları ve hukuk ayak bağı olarak görülmektedir” dedi.

Defne İlçe Başkanı Nidal Hüzmeli hafta sonu seçim bölgesinde vatandaşlar ve muhtar ziyaretleri gerçekleştirdi. Hatay’ın gözde mahallesi Harbiye’de vatandaşlarla bir araya geldi. Harbiye Muhtarı İbrahim Öztürk, Gümüşgöze Muhtarı Muhsin Güler’i muhtarlık binalarında ziyaret etti.

“ÖNCE İNSAN”

Hüzmeli, “Birlikte yaptığımız hoş sohbetten büyük keyif aldık. Gönül veren tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Nazik karşılamalarından dolayı, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Birlikte hareket ederek ilçeye çözüm odaklı projeler hazırlıyoruz. Önce insan diyerek toplumsal barışın tesisi için elimizden geleni yapacağız. Yurttaşlarımızın yaşadığı insan hakları sorunlarını bitirecek ve yaşam standartlarını yükseltecek gayret ve çabaları sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“DEVA PARTİSİ OLARAK ADALETİ TESİS EDECEĞİZ”

DEVA Partisi olarak adaleti, hukuku ve demokrasiyi tesis etmek, vatandaşların refahını artırmak için çalıştıklarını dile getiren Hüzmeli, “hemşehrilerimiz en çok yaşadıkları ekonomik sıkıntılar ve insan hakları ihlallerinden şikâyet ediyorlar. Hiç kimsenin kendi vatanında kendisini ikinci sınıf vatandaş olarak görmemesi için mücadele ediyoruz. Karanlık tablonun bir devası var, biliyoruz. Devletin varlık sebebinin insan onurunu korumak olduğu bilinciyle mücadelemize devam ettiğimizi tekrar vurgulamak isterim” değerlendirmelerinde bulundu.

“TÜRKİYE ADALET VE HUKUKSUZLUK SIRLAMASINDA ÇOK GERİDE”

Türkiye’nin uluslararası sıralamalardaki yerini hatırlatan HÜZMELİ, “Dünya Adalet Projesi’nin yayımladığı 2022 Hukukun Üstünlüğü Endeksi verilerine göre Türkiye, 140 ülke arasında 116. sırada. Endekste ülkemiz İran, Sudan, Etiyopya gibi ülkelerle aynı kategoride. Sınır Tanımayan Gazeteciler’in yayımladığı 2022 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi verilerine göre Türkiye, basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 149. sırada. Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün yayımladığı 2021 Yolsuzluk Algı Endeksi verilerine göre Türkiye, son 10 yıl içerisinde en çok puan kaybeden ülkeler arasında ve 180 ülke arasında 96. sırada” tespitini yaptı.

“ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ”

Toplantılarda söz alan vatandaşların; ülkede ve Defne’de değişim şart söylemlerine teşekkür eden İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, umutsuz olmadıklarını ve sorunların üstesinden gelecek çözümler ve bu çözümleri hayata geçirecek kadrolara sahip olduklarını ifade etti. Kendilerine destek olan tüm Harbiyeli yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum diyen HÜZMELİ, Hafta sonu hemşehrileri ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu sözlerine ekledi.  

En az 10 karakter gerekli