Hüzmeli’den İsveç’e sert tepki

Hüzmeli’den İsveç’e sert tepki

ABONE OL
23 Ocak 2023 16:26
Hüzmeli’den İsveç’e sert tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, İsveç’te aşırı sağcı gösterici Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği’nin önünde Kur’an-ı Kerim yakmasına ve eyleme izin verilmesine sert tepki gösterdi.

DEFNE DEVA’DAN İSVEÇ’TEKİ KURAN YAKMA EYLEMİNE SERT TEPKİ

Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde geçekleşen eyleme İsveç makamlarının izin vermesini kabul edilemez bir akıl tutulması olarak gördüklerini ifade eden Deva Partisi Defne İlçe Başkanı Nidal Hüzmeli, “İslam düşmanı Rasmus Paludan Kur’an-ı Kerim’i yakmak için Türk Büyükelçiliğinin önüne geliyor ve bu çirkin hareket yetkililerin gözü önünde gerçekleşiyor. Bu asla kabul edilemez” diye eleştirdi. “Her kutsala saygı duyulması önemli bir bakış açımız olmalı. Yoksa dünya denen yerde birlikte yaşamamızın bir anlamı olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

‘Şiddet olaylarına sebebiyet verdiği biliniyor’

Partisinin İlçe binasında yaptığı açıklamada durumu hayret ve esefle takip ettiklerini söyleyen Hüzmeli, “İslam karşıtı gösterici Rasmus Paludan’ın daha önce hem Danimarka’da hem de İsveç’te benzer protestolar düzenlediği ve bunlardan bazıları karşı gösterilere yol açarak şiddet olaylarına sebebiyet verdiği biliniyor. Bu kişinin eylem sırasında Kur’an-ı Kerim yakmayı planladığı ifade ediliyor” dedi.

‘Eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz’

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’ün eyleme ilişkin açıklamalarına da sert tepki gösteren Hüzmeli, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, İsveç’teki TT haber ajansına yaptığı açıklamada ifade özgürlüğüne vurgu yapsa da bu kabul edilebilir bir durum değildir. İfade özgürlüğüyle açıklayamazsınız. İsveç’in Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılması eylemine izin vermesini şiddetle ve en güçlü şekilde kınıyoruz. İsveç’in bu tutumunun kabul edilemez olduğunu, Türkiye’nin eyleme müsaade edilmemesini beklediğini ifade ediyor, kutsal değerlere hakaretin ‘demokratik haklar’ kisvesi altında savunulamayacağını bir kez daha vurguluyoruz.”

‘Demokratik kültür ile izahı mümkün değildir’

“Açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eyleme dair İsveç’in bu tutumu kabul edilemez. Kin ve nefret dolu bu faşizan girişimlere fırsat verilmesinin demokratik kültür ile izahı mümkün değildir. İsveç hükûmetinin bu alçakça provokasyona derhal müdahale etmesi en büyük temennimiz ve arzumuzdur.”

En az 10 karakter gerekli