İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyeleri teslim edildi

İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyeleri teslim edildi

ABONE OL
6 Nisan 2021 14:26
İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyeleri teslim edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reyhanlı’da İnsan Hakları İnsani Hizmet Derneği Başkanı Ömer Faruk Temel başkanlığında ihtiyaç sahibi Türk ve Suriyeli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve gıda dağıtımı gerçekleştirildi.

Engellilerin ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip olan tekerlekli araçlar tespit edilen vatandaşlara Başkan Temel ve beraberindekiler tarafından teslim edildi. Aileler Başkan Temel’e teşekkürlerini ilettiler.

TEMEL: SANDALYELER, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HAYIRLI OLSUN

Başkan Temel dağıtım programında gazetemize yaptığı açıklamada, “Türkiye’de yaşayan engelli vatandaş sayısı yaklaşık olarak 13 milyonun üzerindedir. Biz İnsan Hakları İnsani Hizmet Derneği olarak engelli vatandaşlara, ihtiyaçlarına uygun tekerlekli sandalyeyi ulaştırdık.

Tekerlekli sandalye seçimlerinin kişiye özel yapılması gerekmektedir. Her sandalye her ihtiyaç sahibinin kullanabileceği şekilde olmayabilir. Bu sandalyelerin engellinin hayatını kolaylaştırması için ebatlarının, tasarımlarının ve özelliklerinin tamamen kişiye özgü olması gerekmektedir. İnsan Hakları İnsani Hizmet Derneği ailesi olarak ihtiyaç sahipleri hakkında kapsamlı çalışmalar yürütüp, bireysel engelin yapısına uygun aracı temin ediyoruz. Dağıttığımız tekerlekli sandalyeler bir nebze de olsa bu vatandaşlara umut olmakta, birtakım ihtiyaçlarını daha kolay gidermelerine yardımcı olmaktadır. Bu vesileyle derneğimiz çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm engellilerimize sandalyelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli