İSTE TÜRKİYE MAARİF VAKFI YETKİLİLERİNİ AĞIRLADI

İSTE TÜRKİYE MAARİF VAKFI YETKİLİLERİNİ AĞIRLADI

ABONE OL
4 Haziran 2021 10:22
İSTE TÜRKİYE MAARİF VAKFI YETKİLİLERİNİ AĞIRLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Maarif Vakfı yetkilileri İskenderun Teknik Üniversitesi’ni (İSTE) ziyaret etti. Ziyarette uluslararası öğrenciler ile ilgili görüşüldü. Vakıf yetkilileri İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye vakıf ve maarif ajansı hakkında bilgiler verdi. İSTE Merkez Kütüphanesinde gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken Rektör Depci’ye eşlik etti. Vakıf yetkilileri Türk üniversiteleri tanıtım kataloğu ile üniversitelerin tanıtılmasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca meslek liselerine duyulan ihtiyacı dile getiren yetkililer bu bağlamda teknik üniversitelerin önemine değinerek öğrencilerin meslek liselerinin yerine iki yıllık üniversite bölümlerinde meslek edindirebileceğini belirtti. Maarif Vakfı’nın üniversitelerin tanıtım aşamasında üzerine büyük bir görev düştüğünü ve bunun için çalışmalarına devam edeceklerini belirten vakıf yetkilileri hali hazırda eğitim süreci içinde olduklarından ötürü öğrencilere direk ulaşabilen bir konum yer aldıklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Tolga Depci ise ziyarette İSTE hakkında bilgi verirken: “Üniversite olarak Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezimizi kurduk ve İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgemizi (İHA) aldık. Özellikle İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operasyonları gibi Türkiye’de çok az sayıda üniversitede bulunmakta olan bir bölümün varlığı İSTE için önemli. Teknik bir üniversite olarak bu tanımın altını doldurup teknolojiye yatırım yapılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Maden, petrol ve su alanlarında da var olan bölümlerimiz için gerekli yetki belgelerini aldık. Su Ürünleri Fakültemizi de daha etkin hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.  Üniversite- sanayi iş birliğini sağlamanın gerekliliğine değinen Rektör Depci “Üniversitemizde hizmet içi eğitim ile modern sanayiyi hayata geçireceğiz. İSTE hem su ürünleri hem denizcilik hem de havacılığın birleştiği bir üniversite olması nedeniyle zor bulunur bir üçlü yapılanmaya sahip olduğu için avantajlı durumdadır. Üniversitemizin en büyük avantajlarından bir diğeri İskenderun’da olması. Bu özelliğiyle İSTE, Afrika’dan gelecek olan öğrencilerin uyum sürecinde rahat edebilecekleri bir konumda” dedi.

Ziyaret, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin Maarif Vakfı yetkililerine hatıra hediyesi vermesinin ardından sona erdi.

En az 10 karakter gerekli