İşte yeni normalleşme planı

İşte yeni normalleşme planı

ABONE OL
31 Mayıs 2021 09:46
İşte yeni normalleşme planı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saatlerin değişeceği normalleşme planı basına sızdı. İşte 1 Haziran’da başlayacak olan üç aşamalı normalleşme planının ayrıntıları belli oldu. Bir haziran salı sonrası uygulanacak planlamada ilk etapta kafeler, restoranlar ve lokantalar açılıyor ama saat 20.00’ye kadar. Sokağa çıkma kısıtlaması artık 21.00’da değil eskisi gibi 24.00’den sonra olacak. Cumartesi günleri ise sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak. İlk etapta sokağa çıkma kısıtlamasının pazar günü sürmesi bekleniyor. -Eğitim içinse kötü haber var. Kulislere göre bu sene okullar açılmayacak, yani uzaktan eğitim devam edecek. Her şey yolunda giderse okulların en erken Eylül, Ekim döneminde eğitime başlaması bekleniyor. İlk etapta sokağa çıkma kısıtlamasının pazar günü sürmesi bekleniyor. -Eğitim içinse kötü haber var. Kulislere göre bu sene okullar açılmayacak, yani uzaktan eğitim devam edecek. Her şey yolunda giderse okulların en erken Eylül, Ekim döneminde eğitime başlaması bekleniyor. Bu dönemde kafe, restoran, lokanta gibi iş yerleri 24.00’dA kapanmaya başlanacak ancak kapalı alanlar kullanılamayacak. Dışarısı ise yüzde 50 oranla kullanıma açık olacak. Daha küçük işletmeler, kahvehane ve çay ocağı gibi yerler için valilik üzerinden izin çıkarılacak. Örnek olarak kapınızın önüne masa atarak çalışın denilebilecek. Bu dönem pazar günü de sokağa çıkma kısıtlaması da olmayacak.

NORMALLEŞMEDE ÜÇÜNCÜ AŞAMA

Üçüncü aşama için işaret edilen tarih temmuz ayı, hayat neredeyse normale dönecek. Düğünler belirli kısıtlamalarla yapılabilecek. Kafe ve restoran gibi yerler ise 24.00’a kadar açık olacak ama yine de kapalı alanlar kullanılamayacak. Dışarısı ise yüzde 50 oranda kullanılabilecek. Nargileciler ve gece kulüplerinin ise açılması beklenmiyor.

SAATLER DEĞİŞEBİLİR

Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri 240:00’e kadar uzatılabilir. Hafta sonları cumartesi sokağa çıkma kısıtlamaları komple kaldırılabilir. Gözler tamamen kabineden çıkacak esnetme gevşetme kararlarıyla netlik kazanacak.

En az 10 karakter gerekli