İSTE’DE GASTRONOMİ SÖYLEŞİSİ VE ATÖLYESİ

İSTE’DE GASTRONOMİ SÖYLEŞİSİ VE ATÖLYESİ

ABONE OL
1 Aralık 2022 16:11
İSTE’DE GASTRONOMİ SÖYLEŞİSİ VE ATÖLYESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Gastronomide Popüler Kültür söyleşisi ve Sushi Atölyesi gerçekleştirildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Gastronomide Popüler Kültür söyleşisi ve Sushi Atölyesi gerçekleştirildi. Ülkemizin çok izlenen televizyon programlarından Masterchef’te finalist olarak yarışan Alican Sabunsoy 30 Kasım Çarşamba günü İSTE’deydi. İlk olarak İSTE Mavi Salonda söyleşi programı gerçekleştirildi. Söyleşiye İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, Turizm Fakültesi akademik personeli ve öğrenciler katıldı. Söyleşide kendi eğitim ve kariyer hayatından bahseden Sabunsoy, gastronomiye dair bilgilerini paylaştı. Hocalardan ve öğrencilerden gelen soruların yanıtlandığı söyleşi keyifli geçti.

Programın ikinci ayağı İSTE Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağında gerçekleştirilen Sushi Atölyesiydi. Atölyede Sabunsoy mutfak ve yemekle ilgili deneyimlerini katılımcılara aktararak sushi yaptı. Atölyeye Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Aytemis Depci, Turizm Fakültesi akademik personeli ve öğrenciler katıldı. Yemek tadımı ve hatıra fotoğraı çekimi ile program sona erdi.

Alanda tecrübeli isimleri İSTE’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “İSTE’ye kazandırdığımız Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağında öğrencilerimiz teorik eğitimlerini uygulamalı eğitimle tamamlayabilme şansı buluyor. Bugün mutfakta alandan bir şef ağırlamak bizim için mutluluk verici. Öğrencilerimizin Ali Sabunsoyun tecrübelerinden faydalanmasını ümit ediyorum. Etkinlikte emeği geçen hocalarımıza teşekkür ederim” değerlendirmesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli