JAPONYA’DAN ARSUZ’A DOSTLUK ELİ

JAPONYA’DAN ARSUZ’A DOSTLUK ELİ

ABONE OL
28 Mart 2024 22:14
JAPONYA’DAN ARSUZ’A DOSTLUK ELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında, ‘Arsuz’da Arama- Kurtarma Aracı Sağlanması Projesi’ ile Arsuz Belediyesi uluslararası bir fon daha almaya hak kazandı. 

Arama-Kurtarma Aracı ve Ekipmanlarının Sağlanması Projesi hakkında konuşan Arsuz Belediye başkanı Dr. Asaf Güven, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası böylesi anlamlı bir projenin Arsuz’a kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

JAPON HEYETE VE JAPONYA’YA TEŞEKKÜR EDERİM

Başkan Güven, “Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza önemli hizmetler sağlayacağını düşündüğümüz ‘Arsuz’da Arama- Kurtarma Aracı Sağlanması Projemizin’ Japonya Büyükelçiliği tarafından yapılan değerlendirme sonunda desteklenmeye hak kazandığından dolayı mutluluk duymaktayız. Ülkemizde 7,7 ve 7,6 şiddeti ile 11 kentimizi derinden etkileyen ve asrın felaketi olan 6 Şubat 2023 yılı depremlerinde, ilçemiz Arsuz da büyük yaralar almıştır. Yıkılan ve Ağır Hasarlı olan binalarımızda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Bu hususta hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Asrın felaketi sırasında gördüğümüz ve daha sonrada olası yaşanabilecek doğal afetlere yönelik ilçemizin birçok konuda ciddi ihtiyaçları ortaya çıkmıştır. Bunlardan birisi ‘‘Arama kurtarma araçları ve ekipmanlarıdır.’’ Japonya Büyükelçiliği ile birlikte yürüteceğimiz ‘‘ Arsuz’da Arama- Kurtarma Aracı Sağlanması Projesi ’’ birçok afet ile karşı karşıya kalan ilçemizin önemli bir ihtiyacına karşılık verecektir. Bu kapsamda şahsım, kurumum ve Kıymetli Arsuz Halkı adına Sn. Katsumato Takahiko bey’e ve onun nezdinde Japonya büyükelçiliği, Japonya Devleti ve Japonya Halkına yanımızda oldukları için teşekkür ediyor, Türkiye ve Japonya ülkeleri arasındaki dostluk bağlarının daimi olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı. 

En az 10 karakter gerekli